Kina

Kina är världens folkrikaste land - här finns många storslagna sevärdheter! Landet har en väldigt rik kultur och tusenåriga traditioner som man håller fast vid, på samma gång är man på väg att bli ett av världens mest högteknologiska länder.
Beijing är en enorm stad med lika mängder av sevärdheter, Himmelska fridens torg, Sommarpalatset, Kinesiska muren för att bara nämna några och till det så lägg till shopping!
Kina har flera andra stora städer att besöka, Shanghai som kineserna själva kallar ”Kinas New York” är en internationell metropol där en promenad längs ”The Bound” är ett måste och Hong Kong, som är en tät bebodd ö där man har en makalös utsikt på kvällen från Victoria Peak. Prova deras berömda dim sum, kinesernas svar på tapas, en mängd olika smaker och små portioner utlovas.
I Xian får man en dos av den forna storhetstiden när en hel armé begravdes för att skydda kejsaren efter hans död och här pågår utgrävningarna fortfarande. Man räknar med att det finns 8 000 soldater begravda i naturlig storlek, lägg till över 500 hästar och 130 vagnar. Det är fascinerande att se terrakottaarmén med egna ögon.
I södra Kina breder floden Li ut sig. Floden kantas av sockertoppsberg och bildar ett grönt och vackert landskap, ett besök i den gamla staden Yangshou, som ligger i närheten, är ett minnesvärt besök.
Vill man åka till Kina och spela golf så erbjuder Mission Hills 12 banor utanför Shenzhen och på ön Hainan finns det också gott om högklassiga banor förutom de vackra stränderna med Sydkinesiska havet utanför. 
I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Kina. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!