Medarbetare

Jan Ljungberg

VD och delägare
Är något av en tusenkonstnär som nyfiket blandar sig i allt.
Hävdar att delaktighet, initiativförmåga och ansvar är viktigt på alla nivåer.

jan@koch-ljungberg.se

Catharina Wallentin

Catharina är specialist på att hitta smarta priskonstruktioner på komplicerade flygresor. Hon älskar att kunna lite av varje och jobbar därför med såväl gruppresor som privat och affärsresor. Catharina är också företagets vice VD.

catharina@koch-ljungberg.se

Jessika Öhman

TJÄNSTLEDIG

Effektiv affärsresekonsult och biljettör. Gedigen utbildning i flygvärlden tillsammans med lång yrkeserfarenhet. Mycket omtyckt av våra kunder för sitt goda sinne för humor.

jessika@koch-ljungberg.se

Jane Landau

Servicekänsla och glädje genomsyrar allt hon engagerar sig i från privat- till konferensresor. Mottot är “inget är omöjligt” och hon ger aldrig upp i att skapa den perfekta reseupplevelsen för våra kunder.

jane@koch-ljungberg.se

Christian Feuk

En klippa som sedan 1995 haft affärsresor som sin specialitet. Ingen resa är för komplicerad och Christian ger sig inte förrän han hittat den smidigaste och mest kostnadseffektiva lösningen till dig som kund.

christian@koch-ljungberg.se

Björn Gyllenskiöld

Med många års erfarenhet både från affärs- och privatresor har Björn en bred kunskapsbas. På Koch & Ljungberg tar Björn främst hand om din affärsresa med allt från flyg och tåg till hotell och hyrbilar. Björn är också vår expert på Sydostasien och då framförallt Vietnam, Kambodja och Thailand.

bjorn@koch-ljungberg.se

Denise Tanguy

Denise med brinnande passion för södra och östra Afrika. Denise har arbetat i resebranschen i över 20 år och har hunnit besöka många olika resmål i flera världsdelar men enligt Denise finns det inget som slår södra Afrika. Bandet till Sydafrika stärktes ytterligare då hon fick privilegiet att arbeta i landet under 3,5 år.

denise@koch-ljungberg.se

Ina Borgström

Ina har rötterna på Österlen, men reser gärna över hela världen; helst till de långväga favoritdestinationerna Sydafrika och Nya Zeeland. Med stor glädje, värme och servicekänsla tar hon sig an såväl privatresor, som grupp- och konferensresor. Hon är också väldigt flink när det kommer till flygbiljetter och tar sig an komplicerade jorden runt-biljetter med stor nyfikenhet.

ina@koch-ljungberg.se

Nils-Axel Koch

Grundare och själen i företaget. Nils Axel har sett det mesta i branschen och har en outsinlig destinationskunskap. Har, enligt egen utsago, passerat bäst-före-datum men har enligt läkarna förlängd giltighetstid.

koch@koch-ljungberg.se

 • Styrelsen

  ÄGARE

  Jan Ljungberg och Höglandets Invest AB

  STYRELSE
  Göran Axeheim (styrelseordf) - Höglandets Invest AB
  Jan Ljungberg - VD Koch & Ljungberg AB
  Peter Eklund - VD Lingmerths Resebyrå AB
  Ann-Marie Lundmark - VD iFACTS AB

  Styrelsens säte: Skåne Län, Vellinge Kommun


   

 • Historik

  1996
  Det var våren 1996 som Nils-Axel Koch lade grunden till det som idag är Koch & Ljungberg AB. Nils-Axel ville möta kunden med engagemang, kompetens och flexibilitet. Efter ett helt liv i resebranschen hade han tröttnat på stordrift och multinationella resekoncerner där kunden och resans syfte kom bort på vägen. Hans övertygelse var att genom förståelse för kundens syfte och önskemål kunna arrangera resor där tid och pengar sparas. Han valde att lägga företaget i Falsterbo, en kreativ miljö med närhet till kunder och marknaden. Namnet blev Nils-Axel Koch Grupp & Specialresor AB. Det visade sig snabbt att satsningen blev mycket framgångsrik och företaget växte.

  1999
  Jan Ljungberg tillträder som VD och delägare i företaget, som nu har vuxit till fem medarbetare. Namnet ändras till Koch & Ljungberg Grupp & Specialresor AB.

  2000
  Per Leteus kliver in i företaget som delägare och fyller därmed den 7:e stolen.

  2001
  Flytt sker till lokaler på Falsterbovägen 96 i Falsterbo. Ett strategiskt beslut inför framtiden att fortsätta växa i egna lokaler med låga overhead kostnader. Nils-Axel Koch mottager utmärkelsen ”Årets Företagare” från Vellinge kommun.

  2004
  Namnbyte till Koch & Ljungberg AB. Marknaden förändras och privatresor blir en växande del av företaget. Tydligt behov på marknaden av privatresor som arrangeras med kompetens och personlig service. Företaget står nu på tre ben: affärsresor, grupp & konferensresor samt privatresor. Koch & Ljungberg mottager utmärkelsen ”Most Improved Producer” av flygbolaget South African Airways.

  2005
  ”Den vakna resebyrån” introduceras med dygnet-runt service. En stor fördel för våra affärsresenärer. Vi omsätter idag över 70 miljoner och har blivit 13 anställda, alla med samma kärlek till resor, försäljning och kunder. Satsning kommer att göras på att ytterligare möta framtidens resenär under våra ledord sedan start. Något som har blivit signifikant och unikt för företaget under begreppet ”Koch-andan”.

  2006
  I februari öppnar Koch & Ljungberg ett lokalkontor på Ideon Science Park i Lund. En spännande utmaning och en naturlig väg att möta kunder enligt affärsidén. Som privatägt entreprenadsdrivet företag förstår Koch & Ljungberg väl utvecklingsföretagens behov på Ideon. Ansvarig för kontoret är delägare och vice VD Per Leteus.

  2008
  Koch & Ljungberg följer sin vision och öppnar våren 2008 upp sitt tredje kontor, för att finnas nära sina kunder. Platsen är nu Malmö och kontoret ligger i ett stiligt anrikt hus längs med Limhamnsvägen. I samband med detta expanderar Koch & Ljungberg ytterligare och anställer ny personal både till Falsterbo, Malmö och Ideon Lund.

  2009
  Verksamheten konsolideras i Falsterbo och Malmö och kontoret på IDEON avvecklas. Efter lågkonjukturen stärks Koch & Ljungberg återigen och står stadigt med sina tre affärsområden affärsresor, privatresor och grupp & konferens.

  2010
  Höglandets Invest går in som delägare och fastigheten på Falsterbovägen 96 i Falsterbo säljs.

  2011
  Kontoret i Falsterbo flyttar till centrala och fräscha lokaler på Mellangatan 66 i Skanör. Ett steg att synas mer och komma närmare våra kunder.

  2014
  Tiden är mogen för att återigen samla styrkorna på en gemensam adress. Vi flyttar till moderna lokaler i Emporia-huset på nya heta Hyllie. En central adress med nära till MalmöMässan, Malmö arena och Emporia köpcentrum. Hit kommer du lätt med både Malmös ”tunnelbana” citytunneln, buss eller bil. Här står vi väl rustande inför framtida utveckling och expansion.