Medarbetare

Peter Eklund

VD 
En Smålänning som trivs bäst i Skåne.
Med ett förflutet som VD i olika företag under 20 år, varav de senaste 5 åren inom resebranschen, trivs Peter i denna snabbrörliga och utvecklande miljö.
Vårt jobb är att det skall vara enkelt, säkert och bekvämt att resa med våra tjänster.
Du som kund skall fokusera på målet med din resa, vare sig det gäller affärsresor, gruppresor eller privatresor, vi tar hand om resten.

peter@koch-ljungberg.se

Catharina Wallentin

Catharina gillar att kunna lite av varje och jobbar därför med såväl gruppresor som privat och affärsresor. Men med sin stora destinationskunskap är det framförallt skräddarsydda paketresor hon brinner för och gärna till favoritkontinenten Sydamerika. Catharina är också företagets vice VD med ansvar för den dagliga driften.

catharina@koch-ljungberg.se

Jane Landau

Servicekänsla och glädje genomsyrar allt hon engagerar sig i från privat- till konferensresor. Mottot är “inget är omöjligt” och hon ger aldrig upp i att skapa den perfekta reseupplevelsen för våra kunder.

jane@koch-ljungberg.se

Christian Feuk

En klippa som sedan 1995 haft affärsresor som sin specialitet. Ingen resa är för komplicerad och Christian ger sig inte förrän han hittat den smidigaste och mest kostnadseffektiva lösningen till dig som kund.

christian@koch-ljungberg.se

Denise Tanguy

Denise med brinnande passion för södra och östra Afrika. Denise har arbetat i resebranschen i över 20 år och har hunnit besöka många olika resmål i flera världsdelar men enligt Denise finns det inget som slår södra Afrika. Bandet till Sydafrika stärktes ytterligare då hon fick privilegiet att arbeta i landet under 3,5 år.

denise@koch-ljungberg.se

Ina Borgström

Ina har rötterna på Österlen, men reser gärna över hela världen; helst till de långväga favoritdestinationerna Sydafrika och Nya Zeeland. Med stor glädje, värme och servicekänsla tar hon sig an såväl privatresor, som grupp- och konferensresor. Hon är också väldigt flink när det kommer till flygbiljetter och tar sig an komplicerade jorden runt-biljetter med stor nyfikenhet.

ina@koch-ljungberg.se

Åsa Balkvik

Åsa har över 20 års erfarenhet av affärsresor över hela världen. Med sitt behagliga och trevliga sätt lotsar hon våra kunder fram till den bästa lösningen för dem. Inget problem är för stort för Åsa och allt löses med ett leende.

asa@koch-ljungberg.se

Michael Herrström

Michael är en mycket duktig och serviceinriktad affärsresesäljare med många års erfarenhet. Dessutom är Michael ett tekniskt geni om ni frågar oss, han hjälper oss in i framtiden med en massa nya finesser.


michael@koch-ljungberg.se

Cissi Nilsson

Cissi är vår senaste stjärna och du möter henne framför allt när du bokar din affärsresa hos oss. Med sin långa erfarenhet, från både resebyrå och flygbolag, sitt goda humör och tekniska intresse, ser hon till att din nästa resa blir precis så som du vill ha den
När Cissi själv reser blir det gärna en av Europas många storstäder.


cissi@koch-ljungberg.se

Monika Radescu

Med snart 20 år på olika resebyråer och dessutom 5 år på flygbolag, är Monika en stor tillgång för oss och våra affärskunder. Hon har också en bred destinationskunskap, då ett av hennes absolut största intressen är att resa.
Det har blivit många olika länder genom åren, men ofta återvänder hon till sitt favoritland Italien och då främst de norra delarna med de vackra sjöarna.


monika@koch-ljungberg.se

Nils-Axel Koch

Grundare och själen i företaget. Nils Axel har sett det mesta i branschen och har en outsinlig destinationskunskap. Har, enligt egen utsago, passerat bäst-före-datum men har enligt läkarna förlängd giltighetstid.

koch@koch-ljungberg.se

 • Styrelsen

  ÄGARE

  Höglandets Invest AB

  STYRELSE
  Göran Axeheim (styrelseordf) - Höglandets Invest AB
  Peter Eklund - VD Koch & Ljungberg AB
  Ann-Marie Lundmark - VD iFACTS AB

  Styrelsens säte: Skåne Län, Vellinge Kommun


   

 • Historik

  1996
  Det var våren 1996 som Nils-Axel Koch lade grunden till det som idag är Koch & Ljungberg AB. Nils-Axel ville möta kunden med engagemang, kompetens och flexibilitet. Efter ett helt liv i resebranschen hade han tröttnat på stordrift och multinationella resekoncerner där kunden och resans syfte kom bort på vägen. Hans övertygelse var att genom förståelse för kundens syfte och önskemål kunna arrangera resor där tid och pengar sparas. Han valde att lägga företaget i Falsterbo, en kreativ miljö med närhet till kunder och marknaden. Namnet blev Nils-Axel Koch Grupp & Specialresor AB. Det visade sig snabbt att satsningen blev mycket framgångsrik och företaget växte.

  1999
  Jan Ljungberg tillträder som VD och delägare i företaget, som nu har vuxit till fem medarbetare. Namnet ändras till Koch & Ljungberg Grupp & Specialresor AB.

  2000
  Per Leteus kliver in i företaget som delägare och fyller därmed den 7:e stolen.

  2001
  Flytt sker till lokaler på Falsterbovägen 96 i Falsterbo. Ett strategiskt beslut inför framtiden att fortsätta växa i egna lokaler med låga overhead kostnader. Nils-Axel Koch mottager utmärkelsen ”Årets Företagare” från Vellinge kommun.

  2004
  Namnbyte till Koch & Ljungberg AB. Marknaden förändras och privatresor blir en växande del av företaget. Tydligt behov på marknaden av privatresor som arrangeras med kompetens och personlig service. Företaget står nu på tre ben: affärsresor, grupp & konferensresor samt privatresor. Koch & Ljungberg mottager utmärkelsen ”Most Improved Producer” av flygbolaget South African Airways.

  2005
  ”Den vakna resebyrån” introduceras med dygnet-runt service. En stor fördel för våra affärsresenärer. Vi omsätter idag över 70 miljoner och har blivit 13 anställda, alla med samma kärlek till resor, försäljning och kunder. Satsning kommer att göras på att ytterligare möta framtidens resenär under våra ledord sedan start. Något som har blivit signifikant och unikt för företaget under begreppet ”Koch-andan”.

  2006
  I februari öppnar Koch & Ljungberg ett lokalkontor på Ideon Science Park i Lund. En spännande utmaning och en naturlig väg att möta kunder enligt affärsidén. Som privatägt entreprenadsdrivet företag förstår Koch & Ljungberg väl utvecklingsföretagens behov på Ideon. Ansvarig för kontoret är delägare och vice VD Per Leteus.

  2008
  Koch & Ljungberg följer sin vision och öppnar våren 2008 upp sitt tredje kontor, för att finnas nära sina kunder. Platsen är nu Malmö och kontoret ligger i ett stiligt anrikt hus längs med Limhamnsvägen. I samband med detta expanderar Koch & Ljungberg ytterligare och anställer ny personal både till Falsterbo, Malmö och Ideon Lund.

  2009
  Verksamheten konsolideras i Falsterbo och Malmö och kontoret på IDEON avvecklas. Efter lågkonjukturen stärks Koch & Ljungberg återigen och står stadigt med sina tre affärsområden affärsresor, privatresor och grupp & konferens.

  2010
  Höglandets Invest går in som delägare och fastigheten på Falsterbovägen 96 i Falsterbo säljs.

  2011
  Kontoret i Falsterbo flyttar till centrala och fräscha lokaler på Mellangatan 66 i Skanör. Ett steg att synas mer och komma närmare våra kunder.

  2014
  Tiden är mogen för att återigen samla styrkorna på en gemensam adress. Vi flyttar till moderna lokaler i Emporia-huset på nya heta Hyllie. En central adress med nära till MalmöMässan, Malmö arena och Emporia köpcentrum. Hit kommer du lätt med både Malmös ”tunnelbana” citytunneln, buss eller bil. Här står vi väl rustande inför framtida utveckling och expansion.

  2022
  Jan Ljungberg går i pension och Höglandets Invest är nu ägare av hela bolaget. Peter Eklund, som suttit i vår styrelse i flera år och känner bolaget väl, blir vår nya VD.