Christian Feuk

En klippa som sedan 1995 haft affärsresor som sin specialitet. Ingen resa är för komplicerad och Christian ger sig inte förrän
han hittat den smidigaste och mest kostnadseffektiva lösningen till dig som kund.

christian@koch-ljungberg.se

 • Styrelsen

  ÄGARE

  Höglandets Invest AB

  STYRELSE
  Göran Axeheim (styrelseordf) - Höglandets Invest AB
  Peter Eklund - VD Koch & Ljungberg AB
  Ann-Marie Lundmark - VD iFACTS AB

  Styrelsens säte: Skåne Län, Vellinge Kommun


   

 • Historik

  1996
  Det var våren 1996 som Nils-Axel Koch lade grunden till det som idag är Koch & Ljungberg AB. Nils-Axel ville möta kunden med engagemang, kompetens och flexibilitet. Efter ett helt liv i resebranschen hade han tröttnat på stordrift och multinationella resekoncerner där kunden och resans syfte kom bort på vägen. Hans övertygelse var att genom förståelse för kundens syfte och önskemål kunna arrangera resor där tid och pengar sparas. Han valde att lägga företaget i Falsterbo, en kreativ miljö med närhet till kunder och marknaden. Namnet blev Nils-Axel Koch Grupp & Specialresor AB. Det visade sig snabbt att satsningen blev mycket framgångsrik och företaget växte.

  1999
  Jan Ljungberg tillträder som VD och delägare i företaget, som nu har vuxit till fem medarbetare. Namnet ändras till Koch & Ljungberg Grupp & Specialresor AB.

  2000
  Per Leteus kliver in i företaget som delägare och fyller därmed den 7:e stolen.

  2001
  Flytt sker till lokaler på Falsterbovägen 96 i Falsterbo. Ett strategiskt beslut inför framtiden att fortsätta växa i egna lokaler med låga overhead kostnader. Nils-Axel Koch mottager utmärkelsen ”Årets Företagare” från Vellinge kommun.

  2004
  Namnbyte till Koch & Ljungberg AB. Marknaden förändras och privatresor blir en växande del av företaget. Tydligt behov på marknaden av privatresor som arrangeras med kompetens och personlig service. Företaget står nu på tre ben: affärsresor, grupp & konferensresor samt privatresor. Koch & Ljungberg mottager utmärkelsen ”Most Improved Producer” av flygbolaget South African Airways.

  2005
  ”Den vakna resebyrån” introduceras med dygnet-runt service. En stor fördel för våra affärsresenärer. Vi omsätter idag över 70 miljoner och har blivit 13 anställda, alla med samma kärlek till resor, försäljning och kunder. Satsning kommer att göras på att ytterligare möta framtidens resenär under våra ledord sedan start. Något som har blivit signifikant och unikt för företaget under begreppet ”Koch-andan”.

  2006
  I februari öppnar Koch & Ljungberg ett lokalkontor på Ideon Science Park i Lund. En spännande utmaning och en naturlig väg att möta kunder enligt affärsidén. Som privatägt entreprenadsdrivet företag förstår Koch & Ljungberg väl utvecklingsföretagens behov på Ideon. Ansvarig för kontoret är delägare och vice VD Per Leteus.

  2008
  Koch & Ljungberg följer sin vision och öppnar våren 2008 upp sitt tredje kontor, för att finnas nära sina kunder. Platsen är nu Malmö och kontoret ligger i ett stiligt anrikt hus längs med Limhamnsvägen. I samband med detta expanderar Koch & Ljungberg ytterligare och anställer ny personal både till Falsterbo, Malmö och Ideon Lund.

  2009
  Verksamheten konsolideras i Falsterbo och Malmö och kontoret på IDEON avvecklas. Efter lågkonjukturen stärks Koch & Ljungberg återigen och står stadigt med sina tre affärsområden affärsresor, privatresor och grupp & konferens.

  2010
  Höglandets Invest går in som delägare och fastigheten på Falsterbovägen 96 i Falsterbo säljs.

  2011
  Kontoret i Falsterbo flyttar till centrala och fräscha lokaler på Mellangatan 66 i Skanör. Ett steg att synas mer och komma närmare våra kunder.

  2014
  Tiden är mogen för att återigen samla styrkorna på en gemensam adress. Vi flyttar till moderna lokaler i Emporia-huset på nya heta Hyllie. En central adress med nära till MalmöMässan, Malmö arena och Emporia köpcentrum. Hit kommer du lätt med både Malmös ”tunnelbana” citytunneln, buss eller bil. Här står vi väl rustande inför framtida utveckling och expansion.

  2022
  Jan Ljungberg går i pension och Höglandets Invest är nu ägare av hela bolaget. Peter Eklund, som suttit i vår styrelse i flera år och känner bolaget väl, blir vår nya VD.