Australien

Australien är till ytan nästan lika stort som Europa och lockar besökare med fantastiska djur- och naturupplevelser, berömda vindistrikt och äkta outback-miljö.

Aboriginerna är Australiens ursprungsbefolkning och en av världens äldsta civilisationer, med en historia som är minst 50 000 år gammal. Upplev aboriginernas heliga plats Uluru under tidig morgon och fascineras av dess vackra röda färger i soluppgången. Kvällstid är det minst lika hänförande att avnjuta en god middag, med gnistrande stjärnor på himlen och med majestätiska Uluru som bakgrundskuliss.

Den lilla staden Alice Springs är utgångspunkt för att uppleva Uluru och Red Centres nationalparker. Alice Springs är också känt för sina flygande läkare – Royal Flying Doctor Services, men även för School of Air, som via radio bedriver skolundervisning för barn som bor i Australiens outback, för långt bort från traditionella skolor.

Utanför stora delar av Queenslands kust breder Stora Barriärrevet, världens största korallrev, ut sig. Dyk ner i det blå och förundras av färgglada fiskar, sköldpaddor och koraller i olika former på nära håll. I Queensland finns också vackra, grönskande regnskogar och en vistelse på världens största sandö, Fraser Island, är en oförglömlig naturupplevelse!

Bil eller husbil är det perfekta sättet att ta sig runt i vissa delar av Australien, där avstånden inte är alltför långa. Upplev de typiska australiensiska småorterna, grönskande vinodlingar och vackra kuststräckor under resans gång. Den mest berömnda och spektakulära kustvägen är utan tvekan vackra Great Ocean Road.

En resa till Australien är självklart inte komplett utan ett besök i någon av landets populära städer. Sydney, Melbourne, Adelaide och Perth är några av dem; alla spännande på olika vis och med sina egna guldkorn för besökare att upptäcka.

Vi tar fram en resa som passar just er, baserat på era önskemål och med vår gedigna kunskap om denna fascinerande kontinent!