New York

Start spreading the news, I am leaving today. I want to be a part of it - New York, New York!

Frank Sinatras berömda textrader dyker nog upp hos många, när en av världens mest kända och välbesökta städer kommer på tal.
Denna världsmetropol lockar såväl nya besökare, som återvändare, år efter år. Det är inte konstigt att man väljer att resa till New York City flera gånger under en livstid – staden är helt enkelt för stor för att ’klara av’ under ett besök.

När vi säger att här finns något för alla, så menar vi verkligen alla! De fem stadsdelarna Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx (ja, just det, Bronx är den enda stadsdelen som försiggås av ett ’the’) är alla väldigt olika och alla kräver sin egen uppmärksamhet.
Manhattan är utan tvekan den mest populära stadsdelen bland stadens turister. Här flanerar man omkring bland skyskrapor, hot dog-försäljare, gula taxibilar och lysande neonskyltar i ett sus och brus, som knappt går att finna någon annanstans. 

Hela ön Manhattan är drygt 2 mil lång, men det är främst områdena söder om Central Park som intresserar de flesta förstagångsbesökarna. I Midtown finns många av de mest populära turistattraktionerna, såsom Empire State Building, Times Square och Rockefeller Center. Självfallet innebär det att hotellpriserna ofta ligger något högre här än på övriga delar av Manhattan.

De som har lust och möjlighet att bo vid Lower Manhattan, där bland annat Wall Street, One World Trade Center med 911 Memorial, samt Battery Park ligger, kan ofta komma ner något i pris när det gäller boende.
Lower Manhattan huserar även trendiga TriBeCa, Greenwich Village och SoHo (som står för South of Houston, det vill säga Houston Street. New York-bor uttalar det dock mer som South of Haw-ston, snarare än som staden i Texas, som vi turister gärna vill säga).
Här finns shopping, trendiga hotell, kreativa restauranger och spännande konstgallerier för alla smaker.

Det trevligaste sättet att ta sig runt i New York är till fots. Att promenera i Central Park, oavsett årstid, är en härlig upplevelse. Parken är större än Monaco till ytan och har flera kända sevärdheter. Central Park Zoo är en upplevelse för såväl barn som vuxna, och monumentet Strawberry Fields, som är en fredssymbol dedikerad John Lennons minne, är välbesökt av fans från hela världen. Promenaden från Central Park vidare ner mot Times Square, tar ungefär en kvart. Med tanke på stadens fiffiga rutnätssystem, när det kommer till gatornas uppbyggnad, är det lätt att hitta vägen utan att gå vilse.
Ska man bege sig längre sträckor, är tunnelbanan både ett prisvärt och snabbt sätt att resa. För endast ett par dollar kan man ta sig runt på ett smidigt sätt. De gula taxibilarna då? Jo, de finns självklart också, även om allt fler Übers syns längs stadens gator.

Att sammanfatta New York är inte en lätt uppgift, just eftersom staden har ALLT att erbjuda.
Bohemer trivs som fiskar i vattnet. Likaså gör trendsetters, snobbar, medelsvenssons och konstnärer.

Vi hjälper dig att hitta just din favoritdel i denna magiska, fascinerande och levande stad!