Kalifornien

Att susa fram i en cabriolet längs Pacific Coast Highway, eller Highway 1 som den också kallas, är för många en resedröm.
Att börja färden i San Francisco, en liten storstad med kompakt stadskärna, är att rekommendera. I San Francisco behövs ingen bil, då staden, trots sina branta backar, är promenadvänlig. Flanera längs de turistvänliga stråken vid Fishermans Wharf, besök Jimi Hendrix hus i de gamla hippiekvarteren Haight Ashbury, eller besök det världskända, rymningssäkra (?) fängelset Alcatraz utanför kusten; det är bara några av utflyktsmålen i den här staden.

Efter ett par dagar hämtar ni upp er hyrbil och beger er söderut längs kusten. Ni kan med fördel stanna till i Monterey, som för mer än 100 år sedan var berömt för sin storas fiskpackningsindustri, främst sardiner. Fiskstanken har nu försvunnit och konservfabrikerna huserar istället souveniraffärer, mikrobryggerier och restauranger.
Åk längs fashionabla 17 Mile Drive, förbi den världsberömda golfbanan Pebble Beach, ner mot pittoreska Carmel-By-The-Sea, där Clint Eastwood en gång var borgmästare. Här bor ni över natten innan ni fortsätter längs kustvägen genom otroligt vackra Big Sur. Här slingrar sig vägen genom landskapet med Stilla Havet långt nedanför till höger, samt bergen på andra sidan.
Efter ett par timmar kommer ni ner till Morro Bay och här föreslår vi att ni spenderar natten på ett av våra favoritställen – Anderson Inn. En liten pärla med ett fåtal rum och vacker utsikt!

När färden går vidare närmar ni er Los Angeles, men vår rekommendation är att ni stannar till för att övernatta i Santa Barbara eller Santa Monica längs vägen.
Väljer ni att stanna i Los Angeles, är ett par dagar nästan ett måste. Staden är stor, biltrafiken tät och här finns en hel del att utforska. Flanera bland stjärnorna längst Hollywood Walk of Fame, gör som de lokala invånarna och hajka bland bergen och parkerna, eller varför inte besöka The Grove – köpcentret som med sina nästan 20 miljoner besökare om året har gått om Disneyland i besökarantal.

Kalifornien är stort och det finns otaliga sätt att planera en roadtrip på.
Varför inte fortsätta ner mot San Diego, i närheten av den mexikanska gränsen, eller ut till den glittrande nöjesmetropolen Las Vegas och vidare mot storslagna Grand Canyon?

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i västra USA. Denna resan görs på egen hand med hyrbil. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, rutt, reslängd samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!