Hawaii


Aloha!

Välkommen till Hawaii, det paradisiska öriket i Stilla havet. Hawaii är ett 25 mil långt pärlband av vulkanöar och atoller som ligger ca 5 timmars flygresa från den amerikanska kontinenten. Hela ögruppen har fått namnet efter den största ön, Hawaii. 

Karakteristiskt för ögruppen är den vackra naturen med de paradisiska stränderna – både de sköna badstränderna och de blåsiga surfstränderna – och det dramatiska vulkanlandskapet. Klimatet är behagligt med jämn temperatur året runt, eftersom havsbrisen svalkar och gör att det nästan aldrig blir för varmt. Atmosfären är både modernt amerikansk och söderhavsölik. Hawaii är den delstat som senast införlivades i Amerikas Förenta Stater och den präglas idag av en blandning av exotisk polynesisk kultur och en portion amerikansk standard och livsstil.

De största öarna är Kauai, Oahu, Molokai, Maui och ”Big Island”- Hawaii, som hela ögruppen fått sitt namn av. På ön Oahu finns huvudstaden Honolulu med den berömda stranden Waikiki Beach och hamnen Pearl Harbour som bombades hårt av Japan under 2:a världskriget. Längs Waikiki Beach och strandpromenaden ligger en mängd läckra hotell, restauranger, barer och affärer. Det finns också en hel del att se på Oahu, inte minst den stora vulkankratern Diamond Head och surfstränderna Banzai, Waimea och Sunset. I Honolulu är kulturen anpassad för turister, medan på västkusten ligger det äkta Oahu. Här bor och arbetar människorna som vanligt och stränderna är en del av byarna.

Maui är näst störst och världsberömd för sina fantastiska stränder och spektakulära natur – hit kommer flest besökare. Maui kallas för "the Valley Island" och var från början två öar som genom landhöjning vuxit samman. På västra sidan ligger fantastiska stränder och de flesta hotellen. Det mest kända området är Kaanapali Beach som utgör scenen för en välbehövlig semestervistelse på denna vackra ö! Missa inte en dagstur med bil till den gamla fina byn Hana på östra sidan. Vägen slingrar sig fram genom tropisk grönska och papaya och andra frukter som växer vilt. Längs vägen till Hana passeras Hookipa Beach som är ett mecka för vindsurfare. För nybörjare finns lämpligare surfställen att testa men att bara sitta här på stranden och titta på alla duktiga surfare är riktigt kul. I Kahului strax väster om Hookipa finns flera uthyrningsställen och vindsurfingaffärer. På Mauis östra sida ligger också den månlika vulkanen Haleakala som når en höjd av över 3000 meter. En upplevelse utöver det vanliga väntar den morgonpigge som tar bilen upp till toppen för att titta på soluppgången. Den mer äventyrlige väljer bort bilen och vandrar, cyklar eller rider upp till toppen.

Kauai som ofta kallas trädgårdsön, är lummig och frodig och sägs vara den äldsta av öarna. Molokai är sannolikt den mest genuina Hawaiiön, där större delen av befolkningen härstammar från Polynesien. Big Island är precis som sitt namn den största ön men faktiskt också den yngsta. Från de geologiska inslagen i Hawaii Volcanoes National Park till de snöklädda topparna av Maunakea, från de frodiga dalarna längs Hilo- och Hamakua-kusten till den svarta sandstranden Punaluu Beach, ger ön Hawaii ett oöverträffat uttryck för naturens krafter.

En resa till Hawaii kan med fördel kombineras ihop med San Francisco och den amerikanska västkusten.

 

Kontakta oss för prisförslag.