Florida 

Florida – välkommen till ”The Sunshine State”!
Här är klimatet en dröm och Florida har länge varit en populär plats att flytta till bland amerikanska pensionärer. Men man behöver absolut inte vara pensionär för att uppskatta Florida. Här vajar palmerna längs de kritvita stränderna och Florida har något för alla smaker.
I Orlando radar nöjesparkerna upp sig och man måste välja med omsorg vilka man vill besöka, orken och pengarna kan snabbt ta slut. Attraktionerna i de olika parkerna är oändliga och man imponeras av kreativiteten vilken ålder man än är i!
På västkusten finns många härliga badorter, där stränderna är oändligt breda och sanden bländande vit, vad sägs om några nätter i Clearwater, Venice, Sanibel eller Fort Myers Beach?
I södra Florida breder sig träskmarken och Everglades ut sig. Gör ett besök här och åk ut med en airboat och titta på alligatorer, man kommer nära inpå djuren och vanligtvis ser man många under en tur.
Miami Beach ligger på en konstgjord tunga och lockar med glamoröst strand- och nöjesliv. Härifrån går det många kryssningar till Karibien, som är en trevlig kombination att göra tillsammans med härliga dagar i Florida.
Ta gärna en biltur ner till Key West, resan är vacker som ett vykort och avståndet är ca 20 mil från Miami. Vägen går över 42 broar och antalet öar man kör förbi är oändliga till antalet. Key West är USA:s sydligaste plats och avståndet till Kuba är bara 12 mil. Ett besök i Hemingways hem och museum är trevligt, precis som hans favoritbar Sloppy Joes, som naturligtvis är en nödvändighet.

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Florida. Denna resan görs på egen hand och med hyrbil. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!