Katarina Line - segling i Kroatien


Segling i Kroatiens vackra skärgård är populärt och något man hör och läser mycket om. Men just segling kanske inte passar alla. Det finns ett väldigt bra och bekvämt alternativ, där man fortfarande kan komma till små hamnar och orörda vikar i den underbara skärgården, utan att tulla på komforten. Detta genom att kryssa med lite mindre båtar som tar kring 35 passagerare.
Rederiet heter Katarina Line och har ett antal fantastiskt fina båtar i sin deluxe superior klass, med vilka man kan upptäcka Kroatiens kust och övärld under en härlig vecka. Kryssningar går längs hela kusten, både i norra och södra delen av landet och så klart bland alla öar.
Man bor i rymliga fräscha utsideshytter, alla med eget badrum. Stor fin matsal med bar, loungehörna utomhus och ett underbart soldäck högst upp med jacuzzi och solstolar till alla. En del av båtarna i den här kategorin har också balkonghytter och en liten pool.
Tvärt emot de traditionella kryssningarna, så ligger man i hamn från sen eftermiddag till nästa morgon. Ofta ingår det en guidad promenad när man lagt till och sedan har man kvällen till att utforska på egen hand och även äta middag på någon mysig restaurang i land. Man har möjlighet att gå av och på båten så mycket man vill under tiden den ligger i hamn.
På morgonen före frukost, åker man vidare och under dagen stannar man till i små charmiga vikar och badar. Båten lägger sig för ankar och man badar direkt från en badplattform med stegar rakt ner i det härliga turkosa havet. Eller om man är modig så hopar man i.
Frukostbuffé och 3-rätters lunch ingår alla dagar och alla måltider serveras vid stora runda bord, där gästerna sitter tillsammans. En av kvällarna är det kaptensmiddag, övriga kväller äter man på egen hand i land.
Är du nyfiken på att göra en liten annorlunda kryssning, trivs med att umgås med andra gäster och uppskattar bekväm standard och god mat - då ska du prova en av Katarina Lines fina båtar i Kroatiens vackra skärgård!

Kontakta oss för reseförslag!