Marocko 

Vid foten av de vackra Atlasbergen ligger ”den rosa staden”, som Marrakech ofta kallas.
Marrakech har mycket att erbjuda av historiska sevärdheter, myllrande stadsliv, ringmuren, labyrintgränderna i det enorma basarområdet och medeltida hantverkskvarter. Allt är som hämtat ur ”Tusen och en natt”! Djemaa el Fna, Sagoberättarnas torg, erbjuder ormtjusare, akrobater, dresserade apor och mystiska spågummor. Känn doften från den läckra maten, promenera i den gamla stadskärnan medinan, och låt dig hänföras av omgivningen! För att få den rätta känslan ska du självfallet bo orientaliskt, på en riad – den hetaste trenden i Marrakech! Dessa små riader ligger i medinan, och är byggda kring en mysig patio, ofta med en porlande fontän och vackra växter. Runt Marrakech finns många fina golfbanor att spela på om ni vill åka på en golfresa. Man kan förstås bo på en riad och åka till banorna som tar mellan 15-45 minuter eller så finns alternativet att på på Palmerie Golfresort där man bor lyxigt och spelar på deras mycket trevliga bana, man ha då ungefär 20 minuter in till Marrakech.

Agadir – en härlig blandning av Marocko och en semesterort med något för alla! Här kan du njuta av den milslånga och långgrunda sandstranden, surfa eller spela tennis. Restaurangerna serverar mat som är en fröjd för smaklökarna, oavsett om du väljer det franska gourmetköket eller smakrika marockanska menyer. Krydda resan med att spela golf på förstklassiga banor eller strosa omkring i soukens vimmel, Agadirs gamla marknad, och mingla bland olika nationaliteter. En utflykt till de vackra Atlasbergen gör din resa fulländad. I Agadir blandas gammal arabisk kultur med fransk kolonialstil. Omväxlande och trivsamt!

Varför inte göra en kombination med några nätter i Marrakech för att uppleva den spännande kulturen och sedan avsluta med några nätter i Agadir med sol, bad och golf. Det tar  ungefär 3 timmar med bil mellan Marrakech och Agadir på den nya motorvägen. En annan trevlig kombination är att åka till Essaouira och spendera ett par nätter, denna gamla fiskeby som erbjuder en geniun atmosfär med fina gränder och strand och många trevliga restauranger.

Kontakta oss för ett skräddarsytt förslag som passar just er!