Golf i Grekland - Costa Navarino


Grekland är inte känt som ett golf-Mekka. Det finns dock ett lysande undantag: lyxiga Costa Navarino! Det är svårt att hitta en bättre anläggning i hela Europa. Längst ut på halvön Peloponnesos har Westin skapat en hotellanläggning, som är något utöver det vanliga. Här finns två golfbanor, varav den ena i direkt anslutning till hotellet och den andra, är belägen10 kilometer bort. Givetvis finns shuttlebuss för bekväma transporter.

Banan vid hotellet, The Dune Course, är designad av Bernhard Langer och är belägen i vackra omgivningar med oliv- och citrusodlingar. Den andra banan, The Bay Course, är designad av Robert Trent Jones Jr och ligger, som namnet anger, i en bukt med fantastisk utsikt över Joniska havet. Banan är kuperad och kräver golfbil, som givetvis ingår. Givetvis är skicket på de två banorna av högsta kvalitet, då skötseln hanteras av Troon Golf.

Förutom de två golfbanorna, har hotellet fem restauranger med olika inriktningar, ett antal swimmingpooler, gym, spa och egen sandstrand. För den som är aktiv finns bland annat tennis, squash, bowling och vattenrutschbanor. 
Man kan välja att bo i dubbelrum med utsikt över trädgården eller havet. Man kan också lyxa till det och bo i rum med egen infinitypool. Samtliga rum har balkong eller terrass.

De dagar man inte äter middag på hotellet, tar man med fördel en taxi till någon av de närbelägna byarna, exempelvis Gialova, som har en mysig strandpromenad med några riktigt trevliga lokala restauranger. Här får man en välsmakande måltid för en mycket rimlig peng.

Man flyger bekvämt från Köpenhamn eller Stockholm med direktflyg till Kalamata, som ligger ungefär 50 minuters bilväg från anläggningen. Dessa flyg går dock inte varje dag, men det är fullt möjligt att kombinera med flyg till eller från Aten ena vägen och Kalamata andra vägen.

Vi har varit på plats och kan varmt rekommendera en vistelse på Costa Navarino.