WarszawaWarszawa har ofta fått dras med en ganska grå stämpel; en stämpel som är helt missvisande. Det är en vacker, färgglad stad, som lockar turister från alla världens hörn.
Stadens historia präglas av krig och förödelse, men även av återuppbyggnad och liv. Gamla Stan (Stare Miasto) rekonstruerades på ett väldigt noggrant sätt efter Andra Världskrigets förstörelse och är idag den enda återuppbyggda stadsdel som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Mitt på torget tornar några byggnader upp sig, som härliga färgklickar. Dessa hus får ofta agera huvudroll vid ’nu och då’-bilder från staden, då man tydligt kan se att de sönderbombade resterna har precis samma stommar som de vackra och sympatiska byggnader som finns på exakt samma plats idag.

Förutom slingriga gränder, uteserveringar och ölstugor i de äldre stadsdelarna, finns trendiga kvarter en halvtimmes promenad längre bort. På andra sidan floden Wisla ligger stadsdelen Praga, som tidigare var renodlade arbetarkvarter. Här har kreativa människor samlats under årens lopp och under senare år har det poppat upp allt fler butiker och barer i området. Charmen är inte lika påtaglig här som i Gamla Stan, men däremot desto mer hipp.

Warszawa är också en stad full av kultur; med muséer, konserthus och vacker arkitektur. Kompositören Frédéric Chopin föddes i närheten och under sommaren uppförs konserter med hans verk i stadens lummiga parker.
Det är också en stad som passar såväl gourmeter som gourmander. Här finns restauranger som serverar mat av absoluta toppklass och samtidigt enklare hak där man kan smörja kråset med piroger, korv och pilsner.

Det är med andra ord inte så konstigt att Warszawa blir allt mer populärt, eftersom staden har så mycket att erbjuda. Här kombinerar man sevärdheter, bra och prisvärd shopping, god mat och spännande nattliv på ett enkelt och utomordentligt sätt!
Hör av er till oss, så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er