Umbrien – Italiens gröna hjärta

Umbrien – denna lilla pärla mitt i Italien - ett ultimat resmål om man vill uppleva grönskande omgivningar och intressanta historiska platser, eller njuta av god mat och dryck.

Regionen är den enda i Italien som inte har någon kust, men detta kompenseras av bedövande vackert landskap vart ögat än når. Här kommer ni att se tunnland efter tunnland med vinodlingar, men även av spannmål och olivträd. Under sommarmånaderna är många fält alldeles guldgula, då tusentals solrosor står i full blom. Att stå på krönet av en kulle och blicka ut över blomstrande, gyllene åkrar på ena sidan och slingrande vinrankor omgärdade av höga cypresser på den andra, är en alldeles förtrollande känsla.
Umbrien hamnar ofta i skuggan av sin välkända granne i norr, Toscana. Fördelen med detta, är att de stora massorna av turister inte riktigt hittat hit. Inte ännu, i alla fall.
I princip allt det härliga som finns i Toscana, finns även i Umbrien, men i mindre skala och utan den värsta trängseln.

Ett väldigt trevligt sätt att bo när man är i Italien är på en agriturismo, en lantgård, ute på landsbygden. Standarden är förhållandevis enkel, men genuin och gemytlig. Med lantgården som bas, beger ni er ut på olika aktiviteter i närområdet.
Att besöka någon av de många medeltida städerna tillsammans med en erfaren guide är ett måste. Perugia är Umbriens största stad och ligger vackert belägen på toppen av en kulle. Förutom vackra, historiska byggnader och magnifik utsikt, är Perugia känt hos chokladälskare. Här görs nämligen Baci, en utsökt liten chokladpralin med hasselnötsfyllning, som omsluts av ett papper med en kärlekshälsning på. Med andra ord, en ypperligt bra souvenir att ta hem till nära och kära.

Eftersom ni befinner er i en region, som präglas så starkt av mat och dryck, föreslår vi att resans aktiviteter formas av just detta tema.
En matlagningskurs, där ni får lära er det umbriska kökets hemligheter, för att sedan avnjuta de egenhändigt tillagade rätterna till lunch eller middag, är ett alltid lika uppskattat inslag. 

Vi arrangerar med glädje besök hos lokala bönder, där ni får lära er mer om olivoljeproduktion och om vinodling, samtidigt som ni får smaka på läckerheterna.  
Umbrien är också känt för sitt ’svarta guld’ – tryffel. Många restauranger hyllar den lilla och dyrbara råvaran i sina anrättningar och det är lätt att förstå varför. Under en promenad genom skog och mark tillsammans med en lokal tryffeljägare, får ni lära er att hitta de små aromatiska dyrgriparna. Dagens fynd kommer sedan att få agera en viktig roll i lunchen, som med fördel avnjuts tillsammans med ett glas bubblande prosecco.

Umbrien är ett perfekt resmål för en mindre konferens, där ’det goda livet’ står i fokus.
Vi skräddarsyr ert arrangemang helt utefter era önskemål - och era smaklökar.