Montenegro

Montenegro ligger som en liten pusselbit mellan Kroatien och Albanien och har en mäktig kust med gröna berg och kristallklart vatten. Stränderna ligger på rad längs landets 300 km långa kust. Härifrån kommer den kända maträtten Cevapcici.

Budva är den mest besökta staden och har gett namn åt den Budvanska rivieran. Här kan du njuta av flera stränder, bra nattliv och ett stort restaurangutbud. På den lilla ön Sveti Stefan, strax söder om Budva, kan du bo på det exklusiva hotellet Aman Sveti Stefan. Ön består av en by från 1400-talet som man, under kommunisttiden, gjorde om till ett lyxhotell. Där semestrade dåtidens celebriteter som Elisabeth Taylor och Sophia Loren. Strax utanför ligger de svagt rosa klapperstensstränderna och den bildsköna ön syns ofta avbildad på vykort. Det charmiga fiskesamhället Petrovac kantas av pinjeträd och olivlundar. Det är en avslappnad och familjevänlig semesterort med strandpromenad där det finns många restauranger att välja på. Badorten har en egen strand men man kan också besöka den finare Lucice-stranden strax utanför.

Staden Kotor finns med på Unesco:s världsarvslista är definitivt värt ett besök. Här kan man vandra upp till Sankt Johns fort och få en hänförande utsikt över Kotorbukten, Europas sydligaste fjord. Montenegro kan inte bara erbjuda bad och sol utan också flera vackra och spektakulära nationalparker. Lovcen nationalpark har, förutom den vackra naturen i Dinariska alperna, också ett mausoleum med en vidunderlig utsikt högst upp på berget. Biogradska Gora nationalpark har glaciärsjöar och ett område med unik urskog och i Durmitor nationalpark finns Europas djupaste kanjon och floden Tara, där det är populärt med forsränning.

Hör av er till oss, så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er!