Mallorca


Det är något speciellt mellan oss svenskar och den spanska ön Mallorca. Redan i charterns vagga började vi åka hit och har sedan fortsatt med det genom åren. Under perioder har dess rykte varit lite skamfilat och det var inte riktigt fint att resa hit. Men idag är denna pärla mer populär än någonsin, så pass att många svenskar har ett andra hem på ön, medan vi andra försöker resa hit så ofta vi bara kan. Och det fina är ju att man kan åka hit vilket period som helst av året, det finns alltid något att göra.

Den lilla storstaden Palma är en bra utgångspunkt för att utforska ön. Här bor man med fördel på något av alla charmiga hotell som finns i gamla stan, äter gott på de otaliga restaurangerna och bara njuter av den underbara atmosfären och allt som finns att se och upptäcka.
Reser man hit för att konferera finns det självklart ypperliga hotell för detta.

Ute på ön finns många vackra, genuina byar och härliga stränder att besöka. Runt Palma, på nära håll, hittar man till exempel Illetas, Portals Nous och Bunyola, förutom de mer välkända orterna Palma Nova och Magaluf.
Fortsätter man norrut kommer man till våra absoluta favoriter Puerto Soller, Deía och Fornalutx, men också Pollensa och vackra Formentorhalvön. Och detta bara för att nämna några.

För en aktiv semester finns det fantastiska vandringsleder i de vackra bergen, Sierra de Tramuntana. Cykla är också en populär aktivitet på ön, framförallt på våren är det många som lägger sina träningsläger här.
Alla på Koch & Ljungberg har besök Mallorca minst en gång, många av oss betydligt fler gånger.

Vi älskar och kan ön och hjälper dig gärna nästa gång du vill åka hit, antingen på semester eller på konferens!