Kroatien


Med 1244 öar, åtta nationalparker, nästan etthundra naturreservat, samt massor av härliga stränder erbjuder Kroatien något för alla!
Detta långsmala land har en 178 mil lång kuststräcka längs med Adriatiska havet.
När man väljer Kroatien väljer man mångfald, orörd natur, historiska sevärdheter, rika och varierade kulinariska traditioner och ett engagemang för det enkla livet.

I Kroatien är möjligheterna oändliga, man kan ö-hoppa och bila längs kustvägen, man kan kryssa bland öarna, eller så väljer man en storstadsweekend i huvudstaden Zagreb med sin buffé av museer, utställningar och gallerier.

Alternativet är lilla vackra Dubrovnik, som ligger inklämd mellan azurblått hav och kala berg längst ner i södra Kroatien.
Dubrovnik är en av världens bäst bevarade antika städer och anses vara en av Europas vackraste.
Den benvita kalkstenen som använts till både byggnader och gator, gör staden nästan magisk och här möts gammalt och nytt på ett helt naturligt sätt.
Stadsmuren är totalt 2 kilometer lång och uppe på den, kan man gå runt hela Dubrovniks gamla stad samtidigt som man njuter av den vackra utsikten.

Små badvikar finns inklämda runt stadens centrum och ute i bukten ligger den gröna ön Lokrum, dit man kan ta sig för en dagsutflykt med lokalbåtar under sommarhalvåret.
Några mil norr om Dubrovnik finns halvön Peljesac med staden Ston, där man odlar ostron av högsta kvalitet. Tillsammans med de lokala förstklassiga vinerna som växer på sluttningarna är detta en ”match made in heaven”!
Regionen kring Ston är också känd för sitt vita guld – saltet – och här produceras även Kroatiens bästa röda viner.

Sammanfattningsvis är Kroatien en liten pärla, oavsett vad man vill sysselsätta sig med.
Hör av er till oss, så hjälper vi er att ta fram den perfekta resan!