Istanbul

Istanbul - bron mellan öst och väst.

Med sitt läge i två världsdelar är Europas största stad, Istanbul, helt unik.

Istanbul har varit huvudstad i både det Bysantiska och det Ottomanska riket och bägge rikena efterlämnade otroliga byggnader, de flesta i den Gamla staden i Sultanahmetdistriktet. Från den guldglittrande mosaiken på Hagia Sofia till kupolerna på den Blå moskén, och från den underjordiska Basilikacisternen till Topkapipalatsets harem riktigt osar det av kultur.

Tvärsöver inloppet från den naturliga hamnen Gyllene hornets finns det livliga Karaköy, Galata och Beyoglu dit både lokalbefolkningen och turisterna går för att shoppa, äta gott och besöka gallerier och teatrar.
I den historiska Grand Bazaar, som är öppen varje dag året runt från gryning till skymning, kan du köpa vackra keramikkoppar, snidade schackspel och moderna mattor.
Man kan också ta färjan över till Asien och besöka det hippa Kadiköy-Moda med dess coola barer, kaféer, musiklokaler och konst.

En kryssningstur på Bosporen, som delar Istanbul i den östra och västra delen, ger dig inte bara vackra vyer, du får också första parkett till stadens storslagna sevärdheter.

Efter en lång dag i den myllrande staden kan det vara skönt att få uppleva ett av världens äldsta ångbad, hamam. Att gå på hamam är en gammal turkisk tradition med anor från medeltiden och än idag går många turkar regelbundet för att få behandlingar.

Både boende och mat är väldigt prisvärt i Istanbul. Ett måste är att prova en dönerkebab, det var här maträtten skapades.

Hör av er till oss, så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er!