Island - Sagornas Ö

Island – denna magiska förunderliga ö som inte lämnar någon oberörd.

Vattenfall, stora och små, varma källor, sprutande geysir, glaciärer, vulkaner och vyer man bara trodde fanns på film. Kokande och bubblande, hett och magiskt – Island är något alldeles speciellt. Landet delas upp i åtta regioner som alla är unika till landskap och kultur. Den natur vi upplever i norr skiljer sig helt från naturen i och kring Reykjavik som vi hittar på den sydvästliga delen av ön.

Man upplever Island bäst på sitt eget sätt. En del skulle säga att det är med hyrbil och karta, andra vill uppleva landet i buss med guide. Oavsett hur du väljer att utforska Island kommer dina upplevelser att bli minnen för livet och många får mersmak och kommer tillbaka igen. Island är känt för mycket, men de upplevelser som blivit "måsten" är att bada i den Blå Lagunen, åka på den Gyllene Cirkeln och ta båten ut till havs för att förhoppningsvis få se valar på nära håll. Men det finns så mycket mer, även om de nämnda utflykterna är otroligt häftiga.

Vad sägs om forsränning på floden Hvíta? Snorkla i ett av världens klaraste vatten? Eller besöka djupet på en tidigare aktiv vulkan? Missa inte heller att ta en tur på hästryggen. De små, stadiga och otroligt fina Islandshästarna tar er med på en oförglömlig tur på den isländska landsbygden.

Det är inte alltid utflykterna som sätter de största avtrycken, eller ger de djupaste intrycken. Det kan vara den där stunden, när du sitter i en naturligt varm källa, mitt i naturen och blickar ut över berg och dalgångar. Eller när du står du på Islands sydligaste spets, Dyrholaey och ser ut över havet och den svarta lavastranden Reynisfjara, eller när du äter en fantastisk middag tillsammans med vänner, familj eller kollegor.
Reykjavik, världens nordligaste huvudstad är en destination i sig – med spännande arkitektur, vackra färgglada hus, gamla anrika byggnader varvat med nybyggen och moderna hotell som håller högsta klass. Den urbana staden har ett stort utbud av shopping och många mysiga caféer och barer. Även restaurangutbudet är stort med fantastisk mat som färsk fisk, skaldjur och lamm.

Vad du än vill göra på din Islandsresa har vi kompetensen att hjälpa dig. Vi skräddarsyr resan efter era önskemål – så tveka inte att höra av er!

Reykjavik och Island bubblar av en alldeles särskild energi – åk dit och upplev den du också.