Cotswolds

Landskapet Cotswolds, bara två timmar från London och en från Birmingham, är ett av de mysigaste delarna av England. Här njuter man av det vackra landskapet med gröna kullar och fårhagar samt alla små underbara pittoreska byar. Mysiga Bed & Breakfast, små charmiga hotell, vackra engelska trädgårdar, pampiga slott och inte att förglömma - de lokala pubarna, här finns massor att upptäcka.

Med hyrbil tar man sig enkelt runt, trots vänstertrafiken, bland dessa charmiga byar och städer. Bo några nätter på till exempel The Wild Rabbit i Kingham. De har en fantastik restaurang, där det mesta som serveras kommer från Daylesford Organic Farm i samma by. Fortsätt till Cotswold House Hotel i Chipping Campden, där du absolut inte ska missa deras klassiska afternoon tea med alla tillbehör du kan tänka dig. Strosa i de mysiga butikerna i lilla staden Burford, besök marknaden i Cirencester och prova en handgjord glass på The Old Mill i makalöst vackra Lower Slaughter.

Dessutom ligger William Shakespeares födelseort Stratford-upon-Avon i närheten. Staden grundades av anglosaxare och växte fram som köpstad under medeltiden.
William Shakespeare föddes och levde sitt liv här, så det finns mycket kring Englands mest berömda dramatiker och poet att upptäcka i denna trevliga stad med sin välbevarade stadskärna.

Inte långt från Cotswolds ligger den vackra staden Bath, främst känd för sina termalkällor. Redan på romartiden blev Bath känd som kurort och en plats för återhämtning och avkoppling. Idag finns här också många restauranger, barer, trevlig shopping samt museum och gallerier.
Här bor man gärna på fina The Gainsborough Bath Spa, som är enda hotellet i Bath som har direkt tillgång till de termiska källorna via sitt fantastiska Spa. Hotellet ligger i en vacker byggnad från tidigt 1800-tal och har också en högklassig restaurang.


Kontakta oss för prisförslag.