Andalusien

Andalusien är den mest befolkade och näst största av Spaniens sjutton autonoma regioner.
Området präglas av en rik historia och är världskänt för sin arkitektur, som i mångt och mycket härstammar från det moriska styret.
Morerna kom från Nordafrika och intog den iberiska halvön under 700-talet. De var som mäktigast fram till 1000-talet, men stannade kvar ytterligare några hundra år, till dess att de försattes på flykt eller tvingades att konvertera till kristendomen.
Trots att det har gått ungefär 1000 år sedan morerna hade makten i Andalusien, ser man tydliga influenser i många av städerna.

Vi rekommenderar gärna att man kombinerar ett par av städerna i Andalusien, för att få ut det allra mesta av denna mångfasetterade region.
Hämta upp hyrbilen vid flygplatsen och kör ett par timmar tills ni kommer fram till Sevilla; en stad som fullkomligt svämmar över av historia och arkitektoniska skatter. Palatset Real Alcázar är egentligen en samling av olika byggnader, omgivna av en mur. Den moriska stilen är påtaglig, men även katolicismen och renässansen har satt sina spår. Missa inte de vackra och exotiska trädgårdarna som omgärdar palatset; de är minst lika vackra som byggnaderna i sig,
Andra sevärdheter inkluderar La Giralda, klocktornet som en gång var minaret, samt den storslagna katedralen med sina förgyllda statyer.
För den kulturintresserade bjuder Sevilla på ett smörgåsbord av upplevelser; allt från omdiskuterad tjurfäktning till passionerad flamenco.
Att packa ner (eller köpa) en solfjäder kan vara på sin plats, då medeltemperaturen under sommarmånaderna ligger över 35 grader i skuggan. Det finns ju faktiskt en anledning till att området omkring Sevilla har fått smeknamnet La Sartén, stekpannan…

Stanna till en natt i staden Ronda , som tornar upp sig på en platå med magnifik utsikt över de frodiga omgivningarna. Stupet El Tajo delar staden på mitten och den vackra bron Puente Nuevo förbinder de båda delarna. Här finns en av äldsta tjurfäktningsarenor och det sägs att det var här den moderna tjurfäktningen uppfanns.

Andra trevliga ställen att besöka är Jerez, sherryns hemstad, eller Córdoba, en stad full av själ och historia. Här flanerar ni runt i gränder som påminner om labyrinter och insuper stadens genuina atmosfär. Ett måste på sevärdhets-listan är Mezquita, den vackra före detta moskén, med över 800 pelare, som senare blev kristen kyrka.
Har ni inte fått nog av historia, så tar ni en sväng till Granada, som med stoltserar med borgen Alhambra, morernas sista fäste innan de tvingades lämna Andalusien i slutet av 1400-talet.

Ni kör sedan ner mot kusten och lämnar in hyrbilen i Málaga. Med sitt härliga klimat (mer än 300 soldagar per år), spännande restaurangutbud och muséer i världsklass, är staden ett perfekt ställe att runda av en händelserik semester på.
De långa badstränderna bjuder in till avkoppling under dagarna, medan takterrasserna och uteserveringarna lockar under kvällstid.

Ett par dagar (varför inte veckor?) i en av Spaniens mest historiska regioner lämnar ingen oberörd.
Hör av er till oss, så sätter vi samman ett personligt förslag, baserat på era önskemål.