Mexiko

En resa till Mexiko är en resa till solen, långsträckta kritvita stränder, turkosblått vatten, tacos och vänliga människor. Mexikos östkust är den som för oss svenskar är mest känd. Med bland annat paradisön Isla Mujeres, den klassiska turistorten Cancún, mysiga Playa Del Carmen och Tulum som har en av världens vackraste stränder. Men Mexiko är mer än stränder och god mat. Snorkla längs korallrev och med sköldpaddor, det finns otroligt fina dykmöjligheter, utforska enorma grottsystem och landet är rikt på kultur och historia. Koch & Ljungberg skräddarsyr resan precis efter era önskemål.

Det är enkelt att ta sig runt i Mexiko. De har ett väl utvecklat bussystem och taxi är billigt. För den som vill ha alla transporter förbokade är det inga problem, en representant möter er i så fall på flygplatsen. Från flygplatsen i Cancún tar ni er lätt vidare till Isla Mujeres, Playa Del Carmen, Tulúm eller en av de andra orterna som ligger längs kusten.

Nordost om Cancún ligger Isla Mujeres, en liten paradisö men som har allt man behöver. Här bor de flesta på norra sidan av ön, där det turkosblåa vattnet möter den kritvita sanden. Här finns flertalet olika hotell att välja mellan - de flesta rakt på stranden. Men det finns alternativ på sydsidan där det är bättre vatten för snorkling. Men ön är liten, ca 7,5 km lång och 1 km bred så det är lätt att utforska den. Och det gör man bäst med golfbil! Det finns gott om restauranger och caféer och även en del butiker längs de mysiga gatorna i det lilla centrum. För en ännu lugnare och mer avslappnad atmosfär finns Isla Holbox, norr om Yucatánhalvön. Det är en riktig liten pärla, som skapt för en underbar semester.

Cancún passar dig som vill ha mer än sol och bad. Det finns gott om barer, klubbar och aktiviteter för hela familjen. Resorten ligger på rad längs stranden men trots detta uppfattas det inte som trångt på stränderna. Här finns hotell för alla; barnfamiljer, ungdomar, kärlekspar och för den som vill bo med ett lugnare tempo. 

Playa Del Carmen erbjuder allt. Det är lugn och avslappnat, det finns en relativt stor men mysig gågata som är kantad av restauranger, shopping, barer och klubbar. Det erbjuds en del vattensporter på stranden men trots detta känns det genuint och äkta.

Tulúm lämnar ingen oberörd. Stränderna här sägs vara några av de vackraste i världen, och det kan vi skriva under på. De varierar i storlek och bryts av med klippformationer i varierad storlek som delar in kustremsan i ett flertal olika stränder. Sanden är finkornig och alldeles vit mot det azurblå havet. Vid den norra strandens kant tornar Mayaruinerna upp sig på en hög klippa. Njut i en av hängmattorna längs stranden, snorkla längs korallrev, ät fantastisk mat och bekanta dig med uttrycket "mañana" som används flitigt här.

Norr om Tulúm, innan Playa Del Carmen ligger en liten by som heter Akumal. Hit kommer barnfamiljer, den snorkelintresserade, dykaren och de som bara vill slappa och ta det lugnt. Har du en förkärlek till jättesköldpaddor ska du definitivt bege dig hit. Sköldpaddorna hittar in i den lilla bukten och det är inga problem att simma sida vid sida med de vackra vattendjuren.  

Beroende av vilken längd på resan ni vill ha lägger vi upp ett förslag med två eller fler destinationer. Det är enkelt att kombinera de olika semesterorterna, så luta er tillbaka och låt oss skräddarsy er drömresa. Det som är viktigt för dig, är viktigt för oss!

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Mexiko. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!