Costa Rica

 

Costa Rica - ett eldorado för den som uppskattar häftiga naturupplevelser och som sägs vara världens lyckligaste land. Landet ligger bara 10 grader norr om ekvatorn och gränsar till Nicaragua i norr, Panama i söder, Stillahavet i väst och Karibiska havet i öst.

Den karibiska sidan är mest känd för området Tortuguero, som ofta, och med all rätt, kallas ”lilla Amazonas”. Här ligger regnskogen med havet på ena sidan och floder och kanaler på den andra. Enkla, men mysiga lodger, ligger längs med vattnet och härifrån gör man utflykter med båt. Kajmaner, krokodiler, reptiler, sengångare, apor, leguaner och mängder med färgglada fåglar hittar man i detta otroligt artrika område. Åker man hit mellan juli och oktober har man dessutom stora möjligheter att se när havssköldpaddor kommer upp ur havet och lägger sina ägg på stranden. En fantastisk upplevelse!

I inlandet hittar man, förutom huvudstaden San José, också många kaffeplantager. Varför inte bo några nätter på en kaffeplantage och lär dig mer om kaffets historia.
Den mäktiga vulkanen Arenal ligger i norr och i området finns också många naturliga varma källor. Här är utbudet av häftiga utomhusaktiviteter stort. Zipline, Canopy och forsränning är bara några av alla adrenalinstinna upplevelser man kan prova på.

Fortsätter man mot stillahavskusten passerar man bland annat molnregnskogar, varav Monteverde är den mest kända. En kombination av regnskog och berg, molnslöjor som fastnar över bergen, skyhög luftfuktighet, regnskurar och framförallt en fantastiskt artrik flora och fauna. Ett paradis för fågelskådaren. Vid stillahavskusten ligger de fina sandstränderna som är populära bland surfare. Långa, breda stränder med mycket vågor, men också lite lugnare delar, som lämpar sig för sol och bad. Även här är den vackra naturen påtaglig. Att sitta på sin balkong och titta på aporna som leker i träden utanför, lyssna på papegojorna som flyger kors och tvärs och spana efter valar i havet utanför – bättre blir det inte. Får man sen smaka på den goda maten, som serveras överallt, så har man en fulländad upplevelse. Eller Pura Vida, som man säger i Costa Rica.


I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Costa Rica. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide.
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!