Colombia

 

Colombia, i norra Sydamerika, är ett resmål på frammarsch. Föga förvånande, då här finns mycket spännande att upptäcka. De flesta av oss tänker kanske på kokain, Escobar och FAC-gerillan, men Colombia är idag så mycket mer och många fantastiska upplevelser väntar er som åker hit.
Landet erbjuder mycket varierande upplevelser i omväxlande miljöer. Vad sägs om Amazonas regnskog med sitt rika djurliv, bedårande vackra kafferegionen i centrala delen av landet med plantager, nationalparker och världens högsta palmer eller den historiskt vackra staden Cartagena vid Karibiska kusten. Här vid kusten finns också fina stränder, härliga turkosa bad och många öar att besöka.

Vill ni ha en mer aktiv semester så ta med vandringskängorna och ge er ut i någon av nationalparkerna. När man är i Bogotá, missa inte guldmuseet som har världens största samling i sitt slag. Passa också på att ta en tur till den koloniala charmiga staden Villa de Leyva, stanna över natten i ett litet boutique hotell och få en unik upplevelse.
Vill ni utforska Pablo Escobars hemstad Medellin, så finns här många turer där man får ta del av hans historia och stadens snabba förvandling de senaste åren.
Colombia erbjuder en omväxlande mångfald på många plan. Människorna är en blandning av den förcolombianska tiden, afrikanska slavar och europeiska kolonisatörer vilket ger landet en unik kultur och detta märks främst i den norra delen av landet.


I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Colombia. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar. Klicka nedan och låt dig inspireras!