Argentina

En resa till Argentina börjar i huvudstaden Buenos Aires, ofta kallad för Sydamerikas Paris. Fantastisk arkitektur, spännande historia, eldig tango, gourmetrestauranger och ett vänligt folk gör att man gärna besöker staden. Självklart ska man också passa på att göra en dagsutflykt till Pampas med sina traditionella Estancias.
Efter några dagar i Buenos Aires går resan vidare till landets andra delar. Avstånden är långa, så man får välja ut sina önskemål på förhand.

Iguazu Falls hör till de mest berömda och imponerande vattenfallen i världen. Fallen ligger i vackert grönskade subtropisk regnskog på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Man bör se vattenfallen både från den argentinska sidan, där de är våldsamma - och den brasilianska, där de är lite lugnare och fantastiskt vackra.

Längst uppe i väst, på hög höjd i Anderna, ligger den charmiga kolonial staden Salta. Här tillbringar man gärna några dagar med att utforska staden med sina vackra byggnader och spännande museum.
På landsbygden norr om Salta påminner de små bergsbyarna och kulturen mycket om de andra länderna i Anderna, som tex Peru och Bolivia. Söder om Salta finns dels tobaksodlingar, men också vingårdar, där bland annat den goda vita druvan Torrentés odlas.

Mendoza är Argentinas vindistrikt som ligger vid foten till Anderna. I detta område finns mer än tusen vingårdar, så kallade bodegas, och den mest kända druvan är Malbec. Här bor man antingen i charmiga Mendoza eller på vingård på landsbygden. God mat och goda viner är ledorden för detta område.

I norra Patagonien, också vid foten av Anderna, ligger San Carlos de Bariloche. Här finns sjöar och berg och landskapet påminner lite om Schweiz. Hit åker man för att uppleva den vackra naturen, vandra, fiska, segla och cykla, eller varför inte prova på att åka skidor i Anderna.

Puerto Madryn är porten till Valdeshalvön, på Argentinas östkust. Hit kommer varje år mängder av turister för att uppleva framförallt valarna. Men man ser också sjölejon, sjöelefanter, sälar, pingviner och flamingos. Säkraste tiden för att se valar är september – november. Valdeshalvön är också en dykdestination.

Vill man besöka Patagonien och nationalparken ”Los Glaciares” utgår man från El Calafate, som ligger vid sjön Lago Argentino. Här besöker man bergen, sjöarna och de fantastiska glaciärerna, både med båt och 4-hjulsdriva jeepar. T.ex. kan man besöka världens enda glaciär som fortfarande växer, Perito Moreno. Magiska naturupplevelser!

Ushuaia, i Eldslandet, med ca 65 tusen invånare, är världens sydligast belägna stad och ligger vid Beaglekanalen. Härifrån är det ”bara” 1000 km till Antarktis. Ofta blåser det starka vindar och det kan bli ganska kallt. Hit åker man för att uppleva djur och natur, eller varför inte för att kryssa till just Antarktis.

I pdf:erna nedan finns två olika reseförslag på rundresa i Argentina. Det första går söderut och det andra går norrut. Dessa görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!