Vietnam

En resa till Vietnam är en resa mellan nytt och gammalt, mellan landsbygd och storstad. Här är stoltheten stor över den egna kulturen, men samtidigt finns nyfikenheten på allt det nya och västerländska.
Vietnam har både en tidlös charm och en fängslande historia. Huvudstaden Hanoi i norr är en charmig stad, där de gamla delarna sträcker sig tillbaka till 1400-talet. Här finns mycket gatuaktivitet och allt händer på trottoarerna. Från Hanoi kan man ta sig vidare ut till den vietnamesiska skärgården Ha Long Bay där man kryssar i en djonk runt de vackra sockertoppsbergen.

Mitt i landet ligger den gamla kejsarstaden Hué och lite längre söderut hittar man Hoi An, som är en av landets äldsta städer och omåttligt populär. Den gamla delen är skyddad som ett av UNESCO:s världsarv. Här kan man strosa runt bland restauranger, caféer, affärer och skräddare. Eller varför inte gå en matlagningskurs och lära sig laga den otroligt goda Vietnamesiska maten? Vackra stränder och sydkinesiska havet finns precis intill.

I söder ligger den sjudande huvudstaden Ho Chi Minh med extra mycket av allt! Härifrån kan man göra dagsturer till Mekongdeltat, besöka den annorlunda sekten Ca-Dai och krypa ner i Cu-Chi tunnlarna. Flera vackra stränder finns både i Phan Thiet, som ligger några timmars bilväg från Ho Chi Minh och på ön Phu Quoc. Ön är verkligen ett litet paradis, där det finns lugna omgivningar och några av Vietnams vackraste stränder.

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Vietnam. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide.
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!