Maldiverna

Välkommen till barfotaparadiset Maldiverna! Här sätter man bokstavligen skorna när man kommer till sin ö och först när det är dags att resa hem tar man på dem igen. 

Öriket Maldiverna, i Indiska Oceanen, består av 26 atoller med 1192 öar. Endast 200 av öarna är bebodda och av dessa används ungefär 100 av oss turister.
Oftast är de inte större än att man går runt dem på under en halvtimme och det finns endast ett hotell på varje ö.

Man landar på huvudön Malé och härifrån åker man antingen speedbåt till de närliggande öarna eller med sjöflygplan till de som ligger lite längre bort. Framförallt transfern med sjöflygplan är en upplevelse i sig, med underbar utsikt över alla öar och rev, men också häftigt och kul att lyfta och landa på vattnet.

Maldiverna är verkligen drömmen om paradiset – kritvita korallstränder, turkost hav, vajande gröna palmer och ett fantastiskt ljus. Bilderna gör inte verkligheten rättvisa, här är makalöst vackert.
Dagarna tillbringas i lugnt tempo med en bok under ett parasoll, i en hängmatta under en palm och så klart med att bada, snorkla eller dyka i detta fantastiska hav, som är som ett akvarium med kristallklart vatten och spännande färgglada fiskar, majestätiska rockor och  magnifika havssköldpaddor.
Vill du vara lite mer aktiv finns olika vattensporter, båtutflykter och oftast också ett gym. God mat och dryck är en självklarhet, precis som ett fint SPA med olika behandlingar.

Man bor antingen i fina strandvillor eller i de för Maldiverna så typiska vattenvillorna på pålar i havet. I de senare har du, från din egen terrass, en trappa ner i vattnet.  På många av öarna har varje villa också sin egen lilla pool och självklart finns det alltid en större gemensam. Flera av öarna har sitt eget husrev, vilket innebär att du kan snorkla direkt från stranden.

Prisläget på öarna är relativt högt, kanske inte så konstigt med tanke på att allt måste transporteras hit. Därför rekommenderar vi gärna att man väljer ett hotell med all-inclusive eller i varje fall hel eller halvpension.

Letar du efter resan med total avkoppling, behagligt väder och gillar att snorkla eller dyka - då är Maldiverna resmålet för dig!

Låt oss ta hand om planeringen av din drömresa.

Vissa av bilderna ovan är tagna av vår kollega Catharina på Constance Moofushi och Constance Halaveli , två av alla fantastiska Resorts som vi verkligen kan rekommendera.