Jordanien

Jordanien är ett välmående kungadöme i Mellanöstern, med en av världens vackraste kulturskatter. Det är en ung stat med en lång och gedigen historia. I Jordanien är avstånden relativt korta och man har möjlighet att besöka historiska platser såsom Döda Havet, Wadi Rum-öknen och den magiska klippstaden Petra under samma dag.
För att få ut det mesta under ett besök i detta exotiska land, rekommenderar vi dock lite mer tid. Jordanien ruvar på en ovanligt rik kulturhistoria och det finns många platser att besöka.
Jerash, som grundades av Alexander den Store och sedan hamnade i romarnas händer. Anledningen till att staden är så välbevarad, är att den under många år låg begravd under sand, innan den återupptäcktes år 1806.
I den historiska staden Madaba, som även omnämns i Bibeln, finns många kyrkor och hela 30% av invånarna är kristna.
Världsarvet Petra kallas även den rosa klippstaden. Även om staden är flera tusen år gammal, är den väldigt välbevarad.
Utgrävningar pågår ständigt och staden fortsätter därför att växa.
I Döda Havet flyter man viktlös i världens saltaste hav, som trots namnet är en insjö. När man står på stranden, befinner man sig faktiskt 480 meter under havsnivån!
Wadi Rum har ett fascinerande landskap, som präglas av röd ökensand, varvad med sandsten och granitklippor. Här kan man göra en dagstur med jeep eller stanna över natten för att uppleva tystnaden.
I södra Jordanien kommer man till Aqaba och Röda Havet, där man delar strand med Eilat i Israel. Vattnet är klart och lämpar sig ypperligt för snorkling och dykning.

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Jordanien. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide.
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!