Indien


Indien rymmer verkligen en hel värld innanför sina landsgränser. Det är lätt att bli förälskad i landet som är ett världens största och folkrikaste. Här finns nästan en overklig blandning av överdådiga palats, kryddstark mat, exotiska djur, färgstarka människor och storslagen natur. Vill man avsluta resan med sol och bad så finns här även vackra stränder.

Norra Indiens mest kända sevärdhet är såklart ”Den Gyllene Triangeln” med Taj Mahal i spetsen. Här myllrar det av folk, dofterna är starka och upplevelserna stora. Ett besök i Varanasi ger också minnen för livet. Staden och floden Ganges är hinduernas främsta mål för deras pilgrimsfärd. Här badas det i soluppgången, templen avlöser varandra och så gör även kremeringsplatserna och de heliga männen - denna plats ger många och stora avtryck.

I Södra Indien hittar man Kerala som växer i popularitet. Det frodiga landskapet är bedårande vackert med höga kullar och djupa dalar med teplantager i alla nyanser av grönt. I detta område kan man även åka på safari, det finns gott om vilda elefanter att beskåda och kanske en och annan tiger också, om man har turen på sin sida.
En annan trevlig aktivitet i söder är att bo några nätter på de populära husbåtarna i Backwaters, som är ett omfattande kanalsystem innanför kustlinjen.

Goa känner nog alla till. Stränderna på Goa är uppdelat i norra och södra, och beroende på vilken typ av semester ni önskar så finns det något för alla. Lugn och ro med yoga på södra delen eller ett högre tempo med nattliv och party på den norra delen.

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Indien. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!