Dubai

Dubai – en spännande mix av ultramodernt och traditionellt orientaliskt

Det går egentligen inte att likna Dubai vid något annat resmål i världen. Från det att emiratet grundades för snart 200 år sedan, har invånarantalet vuxit från 800 till ungefär 2,5 miljoner.
Här finns världens största, pråligaste och glittrigaste av i princip allt. Världens högsta byggnad, världens största köpcentrum och världens lyxigaste hotell är bara några av rekorden som emiratet innehar.

Dubai har blivit allt mer populärt som konferensdestination under de senare åren, vilket inte är så konstigt. Här finns otaliga hotell, som i princip alltid håller hög standard, med stora rum och bra konferensutrymmen.
Men det viktigaste – här finns otroligt spännande aktiviteter för såväl den som suktar efter adrenalin, som för den som vill uppleva destinationen i ett lugnare tempo.
Börja er upplevelse med att åka ribbåt i friskt tempo från Dubai Marina, som för övrigt är en av våra favoritdelar av staden med en trevlig strandpromenad, bort mot det sjustjärniga lyxhotellet Burj Al Arab. Ni rundar den konstgjorda ön Palm Jumeirah, som är formad som en palm med ett av de mest kända landmärkena längst ut vid kronan - det rosa hotellet Atlantis. En kul aktivitet som kombinerar sightseeing med fart och fläkt.

Något som kan tyckas vara rätt så turistiskt, men som faktiskt är en riktigt trevlig aktivitet under en konferens, är att spendera en kväll ute i öknen med middag under stjärnhimlen. Ni börjar kvällen med en stunds dune bashing, där ni åker i fyrhjulsdrivna jeepar upp och ner för sanddynerna tillsammans med en erfaren chaufför. Definitivt en pulshöjare! Middagen serveras sedan under bar himmel, samtidigt som ni får en uppvisning av orientaliska danser och musik.

För lite miljöombyte, rekommenderar vi att ni dessutom besöker Abu Dhabi som ligger ungefär två timmars färd bort. I detta emirat ligger en av världens största moskéer, Sheikh Zayed Mosque, som för tankarna till Tusen och En Natt, med sina bländvita väggar och inredning av äkta guld.
Abu Dhabi är också en perfekt destination för den kulturintresserade, med egna versioner av såväl Louvren som Guggenheim.
Har ni inte fått nog av adrenalinhöjande aktiviteter, så beger ni er till Yas Marina Circuit. Här ordnar vi så att ni får prova på att åka Formel 1 på riktigt, på samma bana som det årligen genomförs lopp i världsklass.

Oavsett vad ni vill ha, så kan ni få det i Dubai!
Vi håller oss ständigt uppdaterade om vad som händer på denna unika destination och tar gärna fram ett förslag helt baserat på vad ni önskar.