Borneo

Borneo, som är världens tredje största ö, är en destination som har allt som behövs för mäktiga upplevelser, spännande kulturmöten och oförglömliga naturupplevelser, men också för avkoppling och rekreation med sina fantastiska stränder.
Mycket väntar er i regnskogen, här finns de berömda orangutangerna, men även pygméelefanter, näsapor och näshornsfåglar.
Vill ni se sköldpaddor, ska ni besöka Turtle Island. Snorkling och dykning är i världsklass och det är bäst att boka in sina dyk innan ni avresa, för att säkert få plats.
Två tredjedelar av öns sydliga del tillhör Indonesien och kallas Kalimantan. På den nordliga delen av Borneo ligger de två malaysiska staterna Sabah och Sarawak.
På denna del av ön ligger även det lilla sultanatet Brunei.
Borneos regnskogar är 130 miljoner år gamla och anses vara de äldsta i världen.
Att stiga upp tidigt för att se de första morgonstrålarna väcka naturen till en ny dag. Att få se de vilda orangutangerna försiktigt närma sig en bäck för att dricka. Att på nära håll studera det imponerande fågellivet.
Det är upplevelser som alla är lika spännande som oförglömliga!

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa på Borneo. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!