Tanzania och Zanzibar


Safari i Tanzania är en mäktig djurupplevelse! 
Landet har flera fina national parker, men är det första gången du gör safari så rekommenderar vi att du besöker Serengeti National Park. Det är landets främsta nationalpark, med ändlösa slätter och stora hjordar av vilda djur. Området är även känt för migrationen, som innebär att hundratusentals djur, framförallt gnuer och zebror, vandrar mellan Serengeti och Masai Mara i Kenya under vissa delar av året. I Serengeti spelas många naturfilmer in och därför har du säkert sett de oändliga vidderna på TV.

Serengeti kan du med fördel kombinera med vulkankratern Ngorongoro, som också är mycket rik på djur. Kratern är världens största kaldera, med ett djup på 600 meter och nästan 20 kilometer i diameter. Bland de runt 20 000 däggdjuren, som lever på botten, hittar man bland annat den sällsynta svarta noshörningen.

Efter spännande dagar med safari och tidiga morgnar, är det skönt att avsluta resan i lugnare takt. Strax utanför Tanzanias kust ligger paradisön Zanzibar och här är det lata dagar på stranden som gäller. Zanzibar var en gång centrum för världens kryddhandel och kallas därför även för Kryddön. Huvudstaden Stone Town är en liten stad, där du möts av ett virrvarr av små gränder och basarer. Lite kuriosa, är att den legendariska sångaren i Queen, Freddie Mercury, föddes i Stone Town (under namnet Farrokh Bulsara).

I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Tanzania. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, om ni vill se fler nationalparker, om ni vill åka flyg eller åka bil emellan samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!