Sydafrika

Sydafrika, ett spännande land med tre huvudstäder och elva officiella språk.

 

Välkommen till Sydafrika, ett fascinerande land som förför dina sinnen! Ett land som sjuder av optimism och framåtanda, samtidigt som det har ett tungt arbete med sitt förflutna. Enormt rikt på upplevelser, men också en stillhet och ro som förtrollar. 

Åker man till Afrika står ofta safari på programmet. I Sydafrika kan du göra spännande safari i olika delar av landet. Det djurbestånd som i dag finns i vad man kallar för "game reserves", är uppfödda med safaribilar och ser dem inte som ett hot eller något de jagar. I alla fall inte så länge du sitter lugnt i bilen och inte blir för högljudd. Det betyder att du kan komma väldigt nära djuren, bland annat kan lejon gå förbi bara meter från bilen du sitter i - en fantastisk och nervpirrande upplevelse!

Kapstaden, en av världens vackraste städer! Det ståtliga Taffelberget bildar fond till populära V&A Waterfront, den gamla hamnen med shopping, restauranger och uteserveringar. Här finns mycket att uppleva i och runt staden och många spännande restauranger.

Vinområdena är som ett sagoland med mängder av vingårdar belägna i ett landskap av bergskedjor och dalar. Många vingårdar är byggda i fin Cape Dutch arkitektur, som är specifik för detta område. Här kan du bo några nätter ute på landet med utsikt över vinrankor eller i en de charmiga småstäderna Franschhoek och Stellenbosch. Besök vingårdar och provsmaka goda viner, en del gårdar säljer picknickkorgar med läckra matvaror att avnjutas i det gröna.

Andra höjdpunkter är bland annat Garden Route med mindre samhällen, stränder, stora urskogar samt den fina Tsitsikamma National Park. 
Provinsen KwaZulu-Natal med delar av de mäktiga Drakensbergen, långa stränder och den lilla orten St Lucia dit flodhästar söker sig för att mumsa på gräsmattor efter mörkrets inbrott. 
För dig som spelar golf har Sydafrika många trevliga banor att välja på. 

Kort och gott - Sydafrika har något för alla!

Nedan finns reseförslag på rundresa i Sydafrika. Dessa görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguider. 
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.

Klicka nedan och låt dig inspireras!