Seychellerna

Dröm dig bort till Seychellerna - ett ö-paradis utanför Afrikas östkust med 115 öar utspridda som små russin i Indiska Oceanens turkosblå vatten.

Landet är fantastiskt vackert, ett tropiskt paradis med en mycket grön och frodig natur. Öarna är antingen granitöar eller korallöar. Granitöarna har höga berg och de karaktäristiska granitblocken längs med stränderna. Den lilla ön La Digue, som är en granitö, har en av världens mest fotograferade stränder, Anse Source d’Argent. Korallöarna är plattare och har inga berg.
Av de 115 öarna är det bara ett mindre antal som är bebodda. De flesta av de ca 95 000 invånarna bor på huvudön Mahe där huvudstaden Victoria ligger. Befolkningen kallas för kreoler och är en spännande mix av afrikaner, européer och asiater.
På Seychellerna njuter du av ett rogivande lugn, sköna bad på palmkantade vita stränder, vandring i den vackra naturen, snorkling, dykning mm. För golfaren finns t ex det fina golfhotellet Constance Lemuria. Det Seychelliska köket bjuder på nyfångad fisk, skaldjur och andra läckra rätter.

Vi rekommenderar att du kombinerar två eller kanske tre öar, alternativt hittar du din egen favorit-ö.
Seychellerna kan också kombineras med t ex Sydafrika. Börja resan med storstadspuls i Kapstaden, vin och god mat i vinområdena och kanske en spännande safari innan ni fortsätter till Seychellerna för att avsluta med sol & bad.