Namibia

Fascinerande Namibia, med karg och vacker natur som bjuder på vidsträckta landskap i solmättade färger.

Landet var en tysk koloni mellan 1884 och 1915 och de tyska influenserna är fortfarande märkbara, bland annat genom typiska bagerier (bäckerei) och bryggerier (brauhaus). Namibia är ett stort och glesbefolkat land; på en yta av 825 000 kvadratmeter bor det bara runt 2,5 miljoner invånare. På en resa här får man därför räkna med långa transporter.

Huvudstaden Windhoek är ungefär i storlek med Malmö. Det är idag en relativt modern stad med ett stort utbud av restauranger och shopping. Men, som på de flesta ställen i Afrika, är det inte städerna som lockar!
Namiböknen är en av världens äldsta öknar och man tror att den bildades för flera miljoner år sedan. I Sossusvlei, i den södra delen av öknen, kan man bestiga över 100 meter höga och tegelröda sanddyner; de högsta är runt 300 meter. Det är en magisk upplevelse att vara på plats tidigt och se solen gå upp över sanddynerna och färga dem alldeles röda!

Den lilla staden Swakopmund, som ligger mellan hav och öken, har oftast ett lite svalare klimat då den kalla havsluften sveper in över staden och kyler ned den varma ökenluften. Swakopmund, som är mycket tyskinspirerad med byggnader i tysk kolonialstil, har lite trevliga butiker, restauranger och kaféer. Här kan man promenera lugnt längs havet, eller sysselsätta sig med mer adrenalinpumpande aktiviteter, som exempelvis att köra quadbike (fyrhjulig motorcykel) på sanddyner, surfa i havet eller i sanden, göra en ballongfärd över öknen, åka ut på havet för att fiska eller titta på delfiner.

Safari i Namibia gör man bäst i och runt Etosha National Park, som ligger i de norra delarna av landet. Parken är mycket torr under stora delar av året och djuren söker sig till vattenhålen. Med sommarregnen (som infaller under våra vintermånader) förvandlas parken till en grön oas. Här har man chans att se Afrikas vilda djur, bland annat elefant, noshörning, lejon, leopard, zebror och olika antiloper.

Ovan är bara ett litet axplock av vad detta vidsträckta land har att erbjuda!
I Namibia kan man resa på egen hand med fyrhjulsdriven bil, men vill man resa lite bekvämare och lyxigare, kan man flyga i mindre privata plan. Namibia kan också kombineras med andra destinationer, som till exempel Kapstaden och vinområdena.

Vi tar fram ett förslag som är skräddarsytt för er!