Mauritius


Tänk dig en paradisö, med vidsträckta stränder och turkosblått vatten. Tänk dig sedan regnskog, grönklädda berg och ett vänligt folk med ursprung i Indien, Kina, Afrika och Europa. Välkommen till Mauritius – en ö att förälska sig i!


Mauritius är så mycket mer än kritvita stränder och kristallklart hav. Det är en destination för alla. Det är avslappnande och exklusivt, tropiskt och varmt. För golfaren finns flera fina banor att välja mellan, för den aktivitetslystne finns det äventyr och spännande utflyktsmål. Korallreven strax utanför stränderna erbjuder fantastisk snorkling och det finns båtutflykter med stor chans att få se delfiner.
Vare sig du reser med kärleken, familjen eller vännerna, så har Mauritius något att erbjuda. Utbudet av hotell är stort och här finns såväl stora som små anläggningar; vissa är särskilt anpassade för barnfamiljer, medan andra resorter endast är avsedda för vuxna. Oavsett var på ön du än väljer att bo, är möjligheten till utflykter och aktiviteter aldrig långt borta. Vad sägs om cykling, zipline, eller varför inte en trevlig romprovning?


Trots öns ringa storlek (från södra delen upp till norr, tar det bara knappa två timmar med bil), så är naturen och stränderna väldigt varierande. Eftersom det går relativt fort att ta sig runt på ön, är det enkelt att dela upp sin semester till två eller flera ställen. Man vill inte missa de enorma sockerrörsfälten i söder, slättlandet i norr och de grönklädda bergen i mitten av ön. De vackraste stränderna hittar man på öst- och sydkusten, och runt hela ön sträcker sig vackra korallrev med ett rikt djurliv. Maten är smakrik, kryddig och färgstark med influenser från världens alla hörn. Klimatet är behagligt i stort sett hela året om, vilket gör destinationen till det perfekta resmålet.

Vi på Koch & Ljungberg är otroligt förtjusta i Mauritius. Hör av dig, så att vi får dela med av oss av vår kunskap och expertis till denna pärla mitt i Indiska Oceanen.