Botswana


I Botswana, Afrikas sista vildmark, är det framför allt safari som lockar. Naturen är mycket skiftande och sträcker sig från det frodiga Okavangodeltats vindlande vattenvägar till Kalahariöknens karga landskap, där varje vattendroppe tas tillvara.

Botswana är mest känt för Okavangodeltat, världens största inlandsdelta som bjuder på häftig och annorlunda safari. Här befinner man sig verkligen mitt i vildmarken, enda sättet att ta sig hit är med små safariflyg som landar på en liten airstrip av grus, ofta flankerad av nyfikna djur. Naturen är fantastiskt vacker med vindlande vattenvägar där krokodiler och flodhästar har sin hemvist, periodvis översvämmade flodslätter, laguner, skogar och savann. I deltat finns ett rikt djur- och fågelliv och man gör spännande safari till fots, i kanoter och i öppna jeepar.

Chobe National Park, i norra Botswana, har Chobefloden som livsnerv. Många lodger ligger nära floden, dit bland annat elefanter kommer för att släcka sin törst, bada och leka. Parken är känd för sin stora koncentration av djur och här ser du ofta enorma hjordar av elefanter och buffel samt lejon och andra rovdjur.

Kalahariöken, med sin tegelröda sand, är en vacker men ogästvänliga miljö. Här har du chans att se de så kallade kalaharilejonen, med sin karaktäristiska svarta man. I detta område lever ursprungsbefolkningen, San-folket. De räknas som ursprungsbefolkning för i stort sett hela södra Afrika och idag finns bara en liten del kvar. San levde i harmoni med naturen och det är spännande att få ta del av deras gamla traditioner och kunskap.


Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.