Skräddarsydda resor & utvalda resmål

På en skräddarsydd resa kan man åka allt från en person till en grupp, stor som liten, privat eller företagsresa. Tillsammans skräddarsyr vi resan helt efter dina önskemål. Du som resenär är skyddad av den resegaranti Koch & Ljungberg ställt till kammarkollegiet samt av paketreselagen.
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Paketreselagen reglerar t ex resebyråns skyldighet vid ändringar i resan, före och under er resa, samt vad som gäller vid flygbolagskonkurs.
Vill du läsa vidare om din trygghet, klicka på fliken INFÖR RESAN.

 

Sydkorea

En resa till Sydkorea bjuder på hypermoderna städer med ett pulserande storstadsliv, traditionell kultur med ståtliga palats och tempel, natursköna öar och stränder, det fantastiska koreanska köket och häftig natur. Den bästa tiden att besöka landet är april till maj och september till november.

Seoul är en supermodern mångmiljonstad med ett pulserande, neonlysande nattliv, bra shopping och många sevärdheter att besöka. Det Unesco världsarvslistade Changdeokgung-palatset är ett måste att besöka. Det är ett av de ”Fem Ståtliga Palatsen” som byggdes av Joseon- dynastin. Här bodde det kungliga hovet från år 1609 och trehundra år fram i tiden. Jogyesa-templet är ett av Koreas viktigaste tempel. Själva byggnaden är väldigt vacker och man får också en inblick i koreansk historia och vardagsliv. Ta linbanan upp till Seoul Tower och se underbara panoramautsikter över skyskraporna och hela vägen till de omgivande bergen och floden Han. Shopping finns bl.a. i det enorma Starfield COEX Mall och Seouls största marknad Namdaemun Market.

Besök även den demilitariserade zonen (DMZ). Denna buffertzon som bildades vid slutet av Koreakriget räknas som en av de tyngst militärt bevakade gränserna i världen.

Gyeongju var tidigare huvudstad i det forntida Kungariket Silla och är nu listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns en stor mängd historiska sevärdheter såsom kungliga gravar, pagoder och vackra tempel. Staden Busan ligger på Sydkoreas sydspets och här finns underbara sandstränder och Jagalchi, landets största fiskmarknad. Den vulkaniska ön Jeju ligger cirka en timmes flygning från Seoul. Här finns magnifika stränder, storslagen natur och vilande vulkaner. Hela ön är listad som en av världens sju naturliga underverk. Jeju är också känt för sin te-produktion så du kan njuta av en kopp gott te efter en vandring på den vackra ön.

Hör av er till oss, så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er!