Skräddarsydda resor & utvalda resmål

På en skräddarsydd resa kan man åka allt från en person till en grupp, stor som liten, privat eller företagsresa. Tillsammans skräddarsyr vi resan helt efter dina önskemål. Du som resenär är skyddad av den resegaranti Koch & Ljungberg ställt till kammarkollegiet samt av paketreselagen.
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Paketreselagen reglerar t ex resebyråns skyldighet vid ändringar i resan, före och under er resa, samt vad som gäller vid flygbolagskonkurs.
Vill du läsa vidare om din trygghet, klicka på fliken INFÖR RESAN.

 

Bolivia

Bolivia är ett spännande land fullt av kontraster, med delar av landet i snötäckta Anderna och andra delar i låglandet El Oriente, med sina floder som mynnar ut i tropiska Amazonas. Landet är ett av de fattigaste i Sydamerika men har ett rikt kulturarv och fantastiskt hantverk. Bolivia är det sydamerikanska land som har flest indianer, med ca. 50% av indiansk härkomst, och de inhemska traditionerna är fortfarande starka.

Den rättsliga huvudstaden är Sucre men i praktiken räknas La Paz som den bolivianska huvudstaden. På 4000 meters höjd, vid foten av vulkanen Illimanis, är La Paz världens högst belägna huvudstad. Här finns flera marknader, t.ex. Mercado Negro (den svarta marknaden) och Mercado de Hechiceria (häxornas marknad), där du kan köpa kryddor och hantverk såsom handgjorda ponchos i alpaca.

Potosi, silvergruvstaden, är en av världens högst belägna städer och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det var tidigare ett center för silverbrytning och numera är gruvorna i Cerro Rico öppna för besökare. Salar De Uyuni är ett område som breder ut sig över 12000 km2 och består av en sänka med salt. Det var en gång en del av en förhistorisk saltsjö och är idag verkligen en sevärdhet med dess vita salt och rosa flamingos.

Den klarblå Titicacasjön är den högst belägna sjön i världen och ett måste att besöka. Legenden säger att Inkaindianerna har sitt ursprung från sjön och än idag bor Uros-folket här på små vassöar, dock på den peruanska sidan av sjön. Isla del Sol och Isla de la Luna är två väldigt vackra öar som är oerhört viktiga i inkaindianernas historia, det var här som solens jungfrur skulle bo.

Ovan är bara en bråkdel av allt som finns att se och uppleva i Bolivia.

Hör av er till oss så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er!