Skräddarsydda resor & utvalda resmål

På en skräddarsydd resa kan man åka allt från en person till en grupp, stor som liten, privat eller företagsresa. Tillsammans skräddarsyr vi resan helt efter dina önskemål. Du som resenär är skyddad av den resegaranti Koch & Ljungberg ställt till kammarkollegiet samt av paketreselagen.
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Paketreselagen reglerar t ex resebyråns skyldighet vid ändringar i resan, före och under er resa, samt vad som gäller vid flygbolagskonkurs.
Vill du läsa vidare om din trygghet, klicka på fliken INFÖR RESAN.

 

Irland- Den gröna ön

Om du uppskattar orörd natur och hänförande miljöer är Irland ett resmål för dig! Här finns den vilda kusten med de dramatiska klipporna Cliffs of Moher, bördiga dalar, vackra slott och pittoreska byar.

Ring of Kerry är en scenisk rutt längs med Iveragh-halvön i den sydvästra delen av Irland. Du får uppleva slingrande vägar, karga kuster och vackra stränder som utanför den lilla byn Derrynane där du kan få se sälar vid vattenytan om du har tur.

I grevskapet Galway finns Connemara nationalpark med underbar natur och många historiska lämningar. Du kan besöka Kylemore Abbey och dess nunnor och 1500-talsslottet Dunguaire Castle där det på sommaren anordnas historiska aftnar med god mat, lyrik och traditionell musik.

Några av de pittoreska byarna och småstäderna som den vackra ön erbjuder är den lilla fiskebyn Howth med sin ”farmers market”, Kilkenny med den charmiga medeltida stadskärnan och sin öl, hamnstaden Cobh med sina färgglada hus och Enniskerry med pittoreska omgivningar som du sett i flera filmer. Ett måste är också den underbara byn Donegal som verkar tagen som ur en saga med spektakulära naturomgivningar, sin charmiga hamn, den bildsköna stranden Ballymastocker Bay och fyren Fanad Head.

Vill man vara lite äventyrlig kan man bege sig till ön Skellig Michael utanför grevskapet Kerry. Den dramatiska ön finns med på Unescos världsarvslista och är känt sitt medeltida kloster och de välbevarade små stenhusen som ligger längs de branta klippväggarna. För att ta sig upp till klostret måste man vandra upp för en läskigt brant stentrappa som, på vissa ställen , ser ut att leda rakt ner i Atlanten. Dessa branta trappor och majestätiska klippor har gjort att delar av Star Warsfilmerna ”The Force Awakens” och ”The Last Jedi” har spelats in här. För den fågelintresserade har ön även kolonier av Lunnefåglar och Nordstormssvalor.

När man är på Irland får man såklart inte glömma bort den livliga huvudstaden Dublin med alla pubar i Temple Bar, shopping på Grafton Street, konstgallerier, museer och teatrar. Är man intresserad av whisky och öl finns både Old Jameson Distillery och Guinness Storehouse. Irlands 4:e största stad, Galway, är också väl värd att besöka. Det är en gemytlig student- och hamnstad som ligger drygt tre timmar väster om Dublin. Regionen är känd för sin stora andel irisktalande befolkning och pubar som spelar traditionell musik.

Hör av er till oss, så tar vi fram ett skräddarsytt förslag till er.