Skräddarsydda resor & utvalda resmål

På en skräddarsydd resa kan man åka allt från en person till en grupp, stor som liten, privat eller företagsresa. Tillsammans skräddarsyr vi resan helt efter dina önskemål. Du som resenär är skyddad av den resegaranti Koch & Ljungberg ställt till kammarkollegiet samt av paketreselagen.
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Paketreselagen reglerar t ex resebyråns skyldighet vid ändringar i resan, före och under er resa, samt vad som gäller vid flygbolagskonkurs.
Vill du läsa vidare om din trygghet, klicka på fliken INFÖR RESAN.

 

Wien

Wien är en stad känd för sin kultur, klassisk musik och vacker arkitektur. Du besöker med fördel staden om våren men Julmarknad eller Nyårsbal i ett snöklätt Wien är också ett gott alternativ!

Stadsbilden domineras av imponerande byggnader och en spårvagnstur med linje 1 eller 2 runt Ringstrasse visar den storslagna arkitektoniska stilen från 1860 och framåt. Du kan se byggnader såsom Parlamentet, Votivkirche, Konsthistoriska muséet, Universitetet och Rathaus. Välkända barockbyggnader i staden är Schloss Belvedere och Peterskirche. Stephansdom, Wiens mest kända landmärke, är ändå från medeltiden.
Om du vill veta mer om tiden då Wien var det habsburgska imperiets huvudstad, om världsutställningen 1873 eller se hur Ringstrasse byggdes, är Wien Museum väl värt ett besök.

Slottet Schönbrunn är Wiens pampigaste palats och var Habsburgarnas sommarresidens. Den kejserliga familjen spenderade de varma sommarmånaderna här och bodde gott i de 1441 rummen. Schönbrunn klassas som en av de vackraste barockbyggnaderna i världen och finns med på Unesco världsarvlista. På ägorna finns även djurparken Vienna Zoo där man kan se bl.a. tigrar och kinesiska jättepandor.

Operahuset hyser en fantastisk musikhistoria och här spelas musik av bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Joseph Haydn och Johann Strauss. Det framstående Operahuset arrangerar 50 operor och flera baletter varje år.

Spanska Ridskolan, som är världens mest kända ridskola, har anor från år 1565 och dess vackra Lipizzaner-hästar visas upp på fantastiska dressyruppvisningar. De tränas mellan fyra och tio års ålder, innan de tas ut för prov till att bli uppvisningshästar.

Behöver man en paus finns det en mängd kaféer att välja mellan såsom hotell Sacher med dess klassiska Sachertårta, Café Bräunerhof med bakelser och rejäla mackor på surdegsbröd eller Café Hawelka som på femtiotalet blev en samlingsplats för stadens författare och litteraturkritiker. På marknaden Nashmarket, nära Karlsplatz tunnelbanestation, hittar du allt från Wien-bakelser till indiska pakoras. Marknaden är som en enorm utomhus-food-court med över hundra fasta stånd. Vill man ha något drickbart tar du spårvagnen till en ”heuriger”, d.v.s. en vingård med egen servering. Wien är den stad i världen där det, innanför stadsgränsen, odlas flest vindruvor och görs mest vin.

Kontakta oss gärna för ett reseförslag!