Zimbabwe

Zimbabwe räknas som ett av södra Afrikas vackraste länder. Landet är inte lika känt som sin granne i söder, Sydafrika, men bjuder på häftiga naturupplevelser och safari.
På gränsen mellan Zimbabwe och Zambia ligger de mäktiga Victoriafallen som kallas Mosi-oa-Tunya/the smoke that thunders av lokalbefolkningen. När det forsar som mest vatten i fallen (runt april) är det 500 miljoner kubikmeter vatten som med ett dån faller ca 100 meter ner i Zambezifloden, ett imponerande skådespel!

Söder om Viktoriafallen ligger Hwange nationalpark som är Zimbabwes största park. Den är känd för sin stora population av elefanter men här finns över 100 olika däggdjur och parken är en välkänd safaridestination.
Orörd vildmark med rikt djurliv, långt från all civilisation hittar du i Mana Pools nationalpark. Parken som finns med på Unescos världsarvslista har stora hjordar av elefanter, olika rovdjur samt den största koncentrationen av krokodiler och flodhästar i Zimbabwe.

En av världens största konstgjorda sjöar, Lake Kariba, ligger mellan Zimbabwe och Zambia. Sjön bildades vid byggandet av en damm på Zambezifloden och har en yta av ca 5000 km2. Här trivs krokodiler och flodhästar samt elefanter som kommer för att släcka sin törst och bada.

Zimbabwe kan även kombineras med Sydafrika eller Botswana.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn