Zimbabwe, Victoriafallen, Zambezi National Park, Hwange National ParkZimbabwe räknas som ett av södra Afrikas vackraste länder. Här möter du både av vacker natur och vänlig lokalbefolkning. På denna resa upplever du de mäktiga Victoriafallen och åker på safari i två nationalparker. Det här är en resa för den naturintresserade.

Dag 1
Avresa från Skandinavien till Victoria Falls.

Dag 2
Ankomst Victoria Falls flygplats. Ni möts av en chaufför för transport till ert boende i Zambezi National Park. Här bor ni på stranden till den mäktiga Zambezifloden. På eftermiddagen gör ni en safari i parken. När solen går ner stannar ni för att njuta av solnedgången med en drink och lite godsaker. Middag på lodgen.
Övernattning i Zambezi National Park.
Middag ingår.

Dag 3
Efter frukost beger ni er ut i Zambezi National park för en safari med guide. Vid lunchtid stannar ni vid en picknickplats och äter er medhavda lunch. På kvällen är det en kortare safari innan ni återvänder till er lodge för middag.
Övernattning i Zambezi National Park.
Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 4
Idag besöker ni den lilla staden Victoria Falls och Victoriafallen som av lokalbefolkningen kallas för Mosi-oa-Tunya/the smoke that thunders. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. På eftermiddagen har ni möjlighet att välja mellan en ridtur på en elefant eller en helikoptertur över fallen. Tillbaka på er lodge får ni en guidad bushpromenad. Middag på lodgen.
Övernattning i Zambezi National Park.
Frukost, picknicklunch och middag ingår.


Dag 5
Efter frukost väntar vägtransport till en safari lodge vid Hwange National Park (ca 4 timmar). Vid ankomst serveras lunch. På eftermiddagen är det safari i parken, känd för sin stora population av elefanter. Ni stannar för en drink i solnedgången. Middag på er lodge.
Övernattning vid Hwange National Park.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Efter frukost besöker ni en afrikansk by och skola, tillbaka till er lodge för lunch.
På eftermiddagen gör ni en safari samt bushpromenad. Middag på er lodge.
Övernattning vid Hwange National Park.
Frukost, lunch och middag.

Dag 7
En heldag i Hwange National Park, med er har ni picknicklunch som intas i parken.
Middag på lodgen under Afrikas stjärnhimmel.
Övernattning i Hwange National Park.
Frukost och lunch ingår.

Dag 8
I mån av tid har ni möjlighet att ta en tidig promenad med guide i vildmarken innan det är dags för frukost. Flyg tillbaka till Victoria Falls för hemresa till Skandinavien.
Frukost ingår.

Dag 9
Välkommen hem.

 

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn