BorneoBorneo har något för alla. Oavsett om man söker naturupplevelser, aktiviteter eller bara avslappning och fantastiska stränder så finns det här.
Borneo som är världens tredje största ö, är en destination som har allt som behövs för mäktiga naturupplevelser och spännande kulturmöten, men också för avkoppling och rekreation. Två tredjedelar av öns sydliga del tillhör Indonesien och kallas Kalimantan. På den nordliga delen av Borneo ligger dom två malaysiska staterna Sabah och Sarawak. På denna delen av ön ligger även det lilla sultanatet Brunei. Borneos regnskogar är 130 miljoner år gamla och anses vara de älsta i världen.   Att stiga upp tidigt för att se de första morgonstrålarna väcka naturen till en ny dag. Att få se de vilda orangutangerna försiktigt närma sig en bäck för att dricka. Att på nära håll studera det imponerande fågellivet. Det är upplevelser som alla är lika spännande som oförglömliga.
 
Dag 1
Avresa från Skandinavien

Dag 2
Ankomst Borneo och Kota Kinabalu, huvudstad i Sabah-regionen. Transfer till hotellet. Vid solnedgången kör vi upp till Signal Hill med utsikt över staden och den vidsträckta regnskogen. Besök på nattmarknad och avslutande middag.

Dag 3
Efter frukost tar vi färjan till Gaya. Vandring i låglandets regnskog och mangroveträsk. Kort båtfärd till ön Manukan Island för picniclunch. Resten av eftermiddagen ägnas åt bad, snorkling och dykning vid ön.

Dag 4
Tidig frukost och buss till Kinabaluparken 1500 meter över havet. Här ser vi sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu. Vi besöker varma källor, vackra vattenfall och gör en spännande regnskogsvandring bland trädtopparna 50 meter över marken. Efter lunch, Kundasangs bergsträdgård med mer än 1400 orkidéer, Poring med treetop walkways och åter till Kota Kinabalu.

Dag 5
Efter frukost tar vi flyget till Sandakan. Direkt efter landning båt till Selingan Island ”Turtle Island” – den enda plats i världen där havssköldpaddorna på kvällen kommer upp och lägger sina ägg. På eftermiddagen badar vi och sen middag i väntan på sköldpaddornas ankomst. Att se de stora sköldpaddorna komma upp på land och de nykläckta ungarna ta sig ut i havet är ett minne för livet. Övernattning på ön.

Dag 6
Frukost och åter till fastlandet för dagens höjdpunkt – möte med Borneos berömda orangutanger i Sepilokreservatet. Vi ser de nästan mänskliga djuren komma för att äta och dricka i det oinhägnade reservatet och sedan återvända till urskogen. Efter lunch, Sukau Rainforest Lodge. Här färdas vi i båtar med elmotorer (för att inte skrämma djuren) upp för Sabahs längsta flod, Kina Batangan, genom tät vegetation för att se näsapor, makaker, hornfåglar och andra djur. Middag i det fria med regnskogens alla ljud som bakgrundsmusik.

Dag 7
Väckning före soluppgången för ny flodfärd i gryningsljuset till sjön ”Oxbow Lake”. Djungelvandring på smala stigar i morgondimman och hör en ny dag vakna. Avkoppling på lodgen för att på eftermiddagen göra ny upptäcktsfärd längs floden. Efter middagen erbjuds en nattsafari-kryssning för att se krokodiler. Övernattning på lodgen.

Dag 8
Efter frukost återvänder vi till Sandakan för stadsrundtur. Besök i en by på pålar i vattnet samt ”Australian War Memorial” innan vi flyger tillbaka till Kota Kinabalu.

Kontakta oss för information och kostnadsförslagSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn