Seychellerna

Landet är fantastiskt vackert, det tropiska klimatet ger en mycket grön och frodig natur. Öarna är antingen granitöar eller korallöar. Granitöarna har höga berg och de karaktäristiska granitblocken längs med stränderna. Den lilla ön La Digue som är en granitö har en av världens mest fotograferade stränder, Anse Source d’Argent. Korallöarna är plattare och har inga berg. Av de 115 öarna är det bara ett mindre antal som är beodda.

Befolkningen kallas för kreoler och är en mix av afrikaner, européer och asiater. De flesta av de ca 95 000 invånarna bor på huvudön Mahe där huvudstaden Victoria ligger. Det seychelliska köket är en blandning av smaker från Afrika, Frankrike, Indien etc. På menyn står nyfångad fisk, skaldjur och andra läckra rätter.

På Seychellerna njuter du av ett rogivande lugn, sköna bad på palmkantade vita stränder, vandring i den vackra naturen, snorkling, dykning mm.

Vi rekommenderar att du kombinerar två eller kanske tre öar, alternativt hittar du din egen favorit-ö.
Seychellerna kan också kombineras med t ex Sydafrika. Börja resan med storstadspuls i Kapstaden, vin och god mat i vinområdena och kanske en spännande safari innan ni fortsätter till Seychellerna för att avsluta med sol & bad.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn