Hawaii


Kan med fördel kombineras med San Fransisco och USA´s västkust.

Aloha!
Välkommen till Hawaii, det paradisiska öriket i Stilla havet. Hawaii är ett 25 mil långt pärlband av vulkanöar och atoller, som ligger omkring 5 timmars flygresa från den amerikanska kontinenten. Hela ögruppen har fått namnet efter den största ön, Hawaii.
Karakteristiskt för Hawaii är den vackra naturen med de paradisiska stränderna – både de sköna badstränderna och de blåsiga surfstränderna – och det dramatiska vulkanlandskapet. Klimatet är behagligt med jämn temperatur året runt, eftersom havsbrisen svalkar och gör att det nästan aldrig blir för varmt.
    
Dag 1-4 - Honolulu
Vistelse på Oahu och Waikiki Beach med avkoppling. Härifrån kan ni enkelt ta er till Pearl Harbor som är "känd" från Japans attack mot hamnen den 7 december 1941. Vi rekommenderar också att ni ser er omkring i både Oahu och Waikiki samt att ni med hyrbil upptäcker ön på egen hand.

Längs Waikiki Beach och strandpromenaden ligger en mängd läckra hotell, restauranger, barer och affärer. Det finns också en hel del att se på Oahu, inte minst den stora vulkankratern Diamond Head och surfstränderna Banzai, Waimea och Sunset. I Honolulu är kulturen anpassad för turister, medan på västkusten ligger det äkta Oahu. Här bor och arbetar människorna som vanligt och stränderna är en del av byarna.

Vi föreslår MOANA SURFRIDER HOTEL ****+
Ett legendariskt förstaklasshotell direkt på Waikiki’s finaste del mitt i det berömda Waikiki Beach.
Hotellet kallas även The First Lady of Waikikki. De stilfullt inredda rummen har bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV med betalfilmer, minibar samt kassafack, kaffekokare och strykmöjligheter. Luftkonditionering. Det finns möjlighet till internetuppkoppling på hotellet.

Dag 4-9 - Maui
Flyg från Honolulu till Maui.
Maui kallas för "the Valley Island" och var från början två öar som genom landhöjning vuxit samman. På västra sidan ligger fantastiska stränder och de flesta hotellen. Det mest kända området är Kaanapali Beach.
En välbehövlig semestervistelse på denna vackra ö!

Vi rekommenderar SHERATON MAUI RESORT ****
Ett grand lux-hotel, på perfekt strandläge, som tillfredsställer även den kräsne resenären. Gäster erbjuds kostnadsfritt höghastighetsinternet/wi-fi. 32 tum LCD-tv med kabelpremiumkanaler och betalfilmer. Alla rum har skrivbord och telefon. Badrummen har badkar/dusch, badrock, hårtork och gratis toalettartiklar. I rummen finns kylskåp och kaffe- och tebryggare.

Mer att upptäcka på Maui. Dagsutflykt med bil till Hana, Hookipa Beach Park och Haleakala:

Hana - En skönhetsupplevelse av klass. Vägen slingrar sig fram genom tropisk grönska och papaya och andra frukter växer vilt. I Hana, en gammal fin by, kan ni äta lunch på Hana Resort. En bit bort finns på en liten kyrkogård Charles Lindberghs grav.

Hookipa Beach Park - Hookipa Beach Park ligger på vägen till Hana. Hookipa Beach är ett mecka för vindsurfare. Det finns bättre ställen för nybörjare, men bara att sitta på stranden och titta på surfarna är riktigt kul. I Kahului strax väster om Hookipa hittar du flera uthyrningsställen och vindsurfingaffärer.

Haleakala – vulkanen - På öns östra sida ligger den månlika vulkanen Haleakala som når en höjd av över 3000 meter. En upplevelse utöver det vanliga väntar den morgonpigge som tar bilen upp till toppen för att titta på soluppgången. Den mer äventyrlige väljer bort bilen och vandrar, cyklar eller rider upp till toppen.

Kontakta oss för information och kostnadsförslag.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn