Florida med familjen


Florida är på väg att bli svenskarnas nya favorit. Frågar man vilket som är önskedrömmålet för sol och bad vintertid så svarar många Florida.

Dag 1
Avresa ifrån Skandinavien.
Vid ankomst till Orlando, hämtar ni ut er hyrbil och kör till ert hotell.
Antingen väljer man ett av temahotellen som ligger i direkt anslutning till parkerna eller så bor man i närheten av International Drive med närhet till restauranger och shopping.

Dag 2 – 5
Vi rekommenderar att man avsätter minst 4 dagar för att hinna besöka de olika nöjesparkerna.

Här blir fantasi till verklighet och tvärtom. Allting är välskött och tillrättalagt men samtidigt galet och bakvänt. Hotell som står upp och ned, valar som gör volter och vattenrutschbanor bland hustaken.
Staden Orlando är ingen stor attraktion utan det är International Drive, en mil söder om Orlando, som turisterna söker sig till. En milslång väg som kantas av hotell, restauranger, barer och nöjesparker. I norra delen finns Universal Studios och Wet’n Wild, i mitten Sea World och i södra delen Walt Disney World med hotellområdet Lake Buena Vista.
Ska du besöka nöjesparkerna bor du bäst på International Drive eller i Lake Buena Vista. De flesta hotellen har gratis bussar som går till de populära attraktionerna. Vill du se dig omkring utanför parkernas värld eller om du tänkt fortsätta din resa i Florida rekommenderar vi att du hyr bil.
 
Dag 6
Idag bilar ni ner till Miami Beach, ca 4 timmars bilväg.
Ni bor på något av de trevliga hotellen längs Collins Avenue, där ni har stranden precis bakom hotellen.
Miami Beach är en väldigt trevlig destination för alla åldrar och har massor att erbjuda.
Fina stränder, trendiga hotell, varierande restauranger och så det spännande folklivet såklart, sätt er på ett kafé längs Ocean Drive eller Lincoln Road och studera alla spännande människor som passerar.
Kvarteren mellan 5:e och 23:e gatan och kring Ocean Drive och Collins Avenue kan idag ses som ett enda stort arkitektoniskt Art Deco-museum. Trenden fortsätter vidare upp mot 40:e gatan. Miami´s Art Deco kallas även för tropical deco och den modernare varianten är gärna färgrik.

Dag 7 – 9

Ni njuter av sol och bad på stränderna i Miami Beach.

Dag 10

Ni lämnar Miami och beger er mot Everglades. 
Ett utflyktsmål som absolut skall besökas är Gator Park strax väster om Miami. Här åker man ut med speciella farkoster och ser många alligatorer i sin naturliga miljö. Dessutom är det ett mycket rikt fågelliv.
Ni fortsätter sedan ut på berömda Highway 1 och nu väntar en spektakulär resa ner mot Key West.
Man talar ofta om målet och vägen dit som en transportsträcka men det gäller inte vägen över Florida Keys.
När man lämnar fastlandet, byter vägen namn till Overseas Highway och bara det säger att detta är en annorlunda färd.

Dag 11 – 14
Tid för avkoppling, god mat, sol och bad i underbara Key West!
Key West är den sydligaste staden i USA och den västligaste av de 45 Florida Keys-öarna.
Hjärtat av Key West är den gamla delen av staden med sin härliga atmosfär, tropiska klimat, alla restauranger, musikbarer och det myllrande folklivet bland alla gamla gator och hus. Ernest Hemingway levde här en gång, och hans hus är museum och hans favoritbar, Sloopy Joe´s, är än idag ett måste.

Ett annat mycket trevligt alternativ är att fortsätta österut från Everglades på Alligator Alley.

På Floridas östra sida finns massor av charmiga och trevliga ställen att bo på såsom Fort Myers Beach med sina breda stränder eller någon av de vackra öarna Sanibel Island eller Captiva Island.
Kör man lite längre norrut hittar man de välkända badorterna Clearwater Beach, St Petersburg och Sarasota som alla har en avslappnad stämning och jättefina stränder.
 
Dag 15

Det är dags att säga farväl till USA för denna gången och flyga hem till Skandinavien igen.

 

Kontakta oss för information och kostnadsförslag.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn