Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Island - Sagornas Ö

Island – denna magiska förunderliga ö som inte lämnar någon oberörd.

Vattenfall, stora och små, varma källor, sprutande geysir, glaciärer, vulkaner och vyer man bara trodde fanns på film. Kokande och bubblande, hett och magiskt – Island är något alldeles speciellt.

Island är den ultimata konferensdestinationen, endast 3 timmar bort med direktflyg från Köpenhamn, Stockholm och Göteborg.
Reykjavik, världens nordligaste huvudstad är en destination i sig – med spännande arkitektur, vackra färgglada hus, gamla anrika byggnader varvat med nybyggen och moderna hotell som håller hög klass. Den urbana staden har ett stort utbud av shopping och många mysiga caféer och barer. Även restaurangutbudet är stort med fantastisk mat som färsk fisk, skaldjur och lamm.

Island delas upp i åtta regioner som alla är unika till landskap och kultur. Den natur vi upplever i norr skiljer sig helt från naturen i och kring Reykjavik som vi hittar på den sydvästliga delen av ön. Landet är känt för mycket, men de upplevelser som blivit "måsten" är att bada i den Blå Lagunen, åka på den Gyllene Cirkeln och ta båten ut till havs för att förhoppningsvis få se valar på nära håll. Men det finns så mycket mer, även om de nämnda utflykterna är otroligt häftiga.
Vad sägs om forsränning på floden Hvíta? Snorkla i ett av världens klaraste vatten? Eller besöka djupet på en tidigare aktiv vulkan? Missa inte heller att ta en tur på hästryggen. De små, stadiga och otroligt fina Islandshästarna tar er med på en oförglömlig tur på den isländska landsbygden.

Det är inte alltid utflykterna som sätter de största avtrycken, eller ger de djupaste intrycken. Det kan vara den där stunden, när du sitter i en naturligt varm källa, mitt i naturen och blickar ut över berg och dalgångar. Eller när du står du på Islands sydligaste spets, Dyrholaey och ser ut över havet och den svarta lavastranden Reynisfjara, eller när du äter en fantastisk middag tillsammans med vänner, familj eller kollegor.

Reykjavik och Island bubblar av en alldeles särskild energi – åk dit, inspireras och upplev den du också!Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET