Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dubai

Dubai – en spännande mix av ultramodernt och traditionellt orientaliskt.

Det går egentligen inte att likna Dubai vid något annat resmål i världen. Från det att emiratet grundades för snart 200 år sedan, har invånarantalet vuxit från 800 till ungefär 2,5 miljoner. Under 1960-talet upptäcktes olja i Dubai, vilket gjorde att området satte sitt avtryck på världskartan. Idag grundar sig dock bara runt 3% av Dubais ekonomi på oljan; istället är det turism och finansiella tjänster som försörjer området och det är grannen Abu Dhabi som ligger i topp gällande rikedom från det svarta guldet.
Dubais skyline kantas av höga skyskrapor i olika utformningar. Byggnationen pågår konstant och det är därför en stad man med fördel kan besöka flera gånger. Här finns världens största, mest moderna, pråligaste och glittrigaste av i princip allt. Världens högsta byggnad, världens största köpcentrum och världens lyxigaste hotell är bara några av rekorden som emiratet innehar.

Ett av de största glädjeämnena för turister är shopping. I stadens moderna köpcentrum går det i princip att finna vad som helst, från designermärken till vardagliga attiraljer. Priserna i köpcentrumen ligger på ungefär samma nivå som hemma, men är man ute efter fynd, så ska man inhandla guld. I den världsberömda ’guldsouken’ (souk betyder marknad) kan man köpa guld i fler än 300 butiker och det sägs att det alltid finns 10 ton guld i omlopp här.


Dubai har blivit allt mer populärt som konferensdestination under de senare åren, vilket inte är så konstigt. Här finns otaliga hotell, som i princip alltid håller hög standard, med stora rum och bra konferensutrymmen.
Men det viktigaste – här finns otroligt spännande aktiviteter för såväl den som suktar efter adrenalin, som för den som vill uppleva destinationen i ett lugnare tempo.

Börja er upplevelse med att åka ribbåt i friskt tempo från Dubai Marina, som för övrigt är en av våra favoritdelar av staden med en trevlig strandpromenad, bort mot det sjustjärniga lyxhotellet Burj Al Arab. Ni rundar den konstgjorda ön Palm Jumeirah, som är formad som en palm med ett av de mest kända landmärkena längst ut vid kronan - det rosa hotellet Atlantis. En kul aktivitet som kombinerar sightseeing med fart och fläkt.
Vi rekommenderar också en brunch eller frukost på stadens kulturcentrum i stadsdelen Bastakiya, den ursprungliga delen av Dubai. Här äter ni traditionell lunch, sittandes på stora kuddar på golvet, samtidigt som lokalbefolkningen berättar om livet i Dubai. Hela upplevelsen bygger på interaktion i form av diskussioner och frågor från gästerna. Detta är ett utmärkt sätt att uppleva det ’äkta’ Dubai, utan allt glitter och glamour.

Något som kan tyckas vara rätt så turistiskt, men som faktiskt är en riktigt trevlig aktivitet under en konferens, är att spendera en kväll ute i öknen med middag under stjärnhimlen. Ni börjar kvällen med en stunds dune bashing, där ni åker i fyrhjulsdrivna jeepar upp och ner för sanddynerna tillsammans med en erfaren chaufför. Definitivt en pulshöjare! Middagen serveras sedan under bar himmel, samtidigt som ni får en uppvisning av orientaliska danser och musik.

För lite miljöombyte, rekommenderar vi att ni dessutom besöker Abu Dhabi som ligger ungefär två timmars färd bort. I detta emirat ligger en av världens största moskéer, Sheikh Zayed Mosque, som för tankarna till Tusen och En Natt, med sina bländvita väggar och inredning av äkta guld. Abu Dhabi är också en perfekt destination för den kulturintresserade, med egna versioner av såväl Louvren som Guggenheim.
Har ni inte fått nog av adrenalinhöjande aktiviteter, så beger ni er till Yas Marina Circuit. Här ordnar vi så att ni får prova på att åka Formel 1 på riktigt, på samma bana som det årligen genomförs lopp i världsklass.

Oavsett vad ni vill ha, så kan ni få det i Dubai!
Vi håller oss ständigt uppdaterade om vad som händer på denna unika destination och tar fram ett förslag helt baserat på vad ni önskar.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET