Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prag

Prag – denna lilla pärla i Tjeckien, som framförallt under det senaste årtiondet har blommat ut ordentligt. Staden är en av Europas mest välbevarade, med exempel på alla arkitektoniska stilar som vi upplevt under de senaste tusen åren.

Det är en perfekt stad för att flanera runt i, med trevliga gator och affärer. I Gamla Stan finns många av Prags kända sevärdheter, som exempelvis det astronomiska uret som härstammar ända från 1400-talet. Varje hel timme under hela dygnet utspelas en berömd ritual upp, då klockor ringer och figurer strömmar ut från uret. Kan tyckas vara en turistfälla, men är man i Prag, så måste man ha sett det här åtminstone en gång. Det som särskiljer Gamla Stan i Prag från liknande stadsdelar i andra städer, är att här fortfarande är många som faktiskt är bosatta.

Den drygt halvkilometer långa Karlsbron, är en av Prags mest kända symboler. Den gotiska bron är över 700 år gammal och sägnen säger att Kung Karl IV, som bron är uppkallad efter, gav order om att det skulle levereras färska ägg till brobyggarna, som de skulle blanda i murbruket för att stärka konstruktionen. Sanning eller ej – bron står kvar än idag. På andra sidan Karlsbron, om man kommer från Gamla Stan, ligger stadsdelen Lillsidan, med sina pittoreska gränder och kullerstensgator, nedanför den majestätiska Pragborgen.

Att åka på företagsresa till Prag är något vi varmt rekommenderar. Förutom de promenadvänliga gatorna, finns här flertalet trevliga aktiviteter som passar i princip alla. Sightseeing kan ni göra på flera olika sätt; till fots, från cykelsadeln eller från en flodbåt på Donau. Att avsluta dagen med en flodkryssning för att se det magiska ljuset över staden är något som uppskattas av de flesta.

För att piffa till en middag, kan ni med fördel börja med en smakprovning av Tjeckiens stolthet – öl, eller varför inte arrendera en gammal spårvagn som tar er från hotellet till restaurangen, samtidigt som ni lyssnar till musikanter som spelar traditionell musik medan ni njuter av fördrinken?

 

Vi hjälper er gärna med att arrangera ert nästa möte till Prag. Kontakta oss, så tar vi fram ett förslag, helt anpassat efter era önskemål.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET