Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Irland

Irland - 'Den Gröna Ön', med rikt kulturliv, vackert landskap, mysiga pubar och genuint trevlig atmosfär

Dublin är den största staden på Irland och även huvudstad i landet. Denna ’lilla’ storstad erbjuder allt man kan tänkas behöva för en lyckad helgresa; bra hotell, mysiga restauranger, shopping, unika sevärdheter, aktiviteter och fler pubar än vad man kan räkna. I området Temple Bar ligger pubarna och barerna tätt längs de kullerstensbelagda gatorna och för den musikintresserade finns det gott om ställen att välja mellan; livemusiken är ett utbrett intresse hos irländarna.

Vill man fördjupa sig i Irlands nationaldrycker – öl och whiskey – är detta lätt ordnat. På The Guinness Brewery kan man, förutom att lära sig om den sammetslena, mörka dryckens historia, även få veta hur man tappar upp ’en perfekt pint’. The Old Jameson Distillery är centralt beläget och passar utmärkt om man vill provsmaka whisky. Båda dessa är populära bland Dublins besökare och vill man komma undan de värsta turisthorderna, så finns det även flertalet mikrobryggerier och destillerier runt om i staden att välja bland.
Irland har ett rikt kulturliv med bland annat traditionella folkvisor och Riverdance.  Dansen är inte bara populär hos irländarna själva; många besökare vill självklart också få ett smakprov. Har man tur, kan man få se en uppvisning under tiden man avnjuter en pint på en av de lokala pubarna. Men vill man vara på den säkra sidan, kan man såklart förboka en föreställning.

Utbudet av aktiviteter på Irland är stort och därför är det en perfekt destination för en konferens, studieresa eller kick-off.
Spendera ett par dagar i Dublin, där ni kombinerar ert möte med trevliga aktiviteter och upplever det sprudlande nattlivet. En av kvällarna kan ni med fördel ta er ut till Ballyknocken, en gård som ligger en dryg halvtimme från Dublin, där den kända TV-kocken Catherine Fulvio ordnar matlagningskurser. Ni samarbetar för att tillaga kvällens middag, som serveras vid långbord i en lantlig miljö.
Irland är en relativt liten ö och det är lätt att ta sig runt. Efter dagarna i Dublin, rekommenderar vi därför att ni beger er till den vackra lilla staden Galway, som ligger tvärs över landet på västkusten. Resan hit med buss tar faktiskt bara drygt två timmar och det är väl värt tiden.
Förutom genuina pubar, där musikanterna spelar allt från gitarr till mungiga, är Galway känt för sina fantastiska skaldjur och sin årliga ostronfestival.
Från Galway är det sedan inte långt till spektakulära Cliffs of Moher – flera hundra meter höga kalkstensklippor som stupar rakt ner i havet. Det dramatiska landskapet fastnar på hornhinnan och ni kommer att första varför Irland kallas för ’Den Gröna Ön’.

Ett par dagar med en kombination av konferens, aktiviteter, sammanhållning och natursköna upplevelser är något ni kommer att minnas länge.

Låt oss ta hand om er företagsresa till Irland – det som är viktigt för er, är viktigt för oss!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET